Ny skjermkonge fra Samsung

Samsung har nå lansert en ny mobil i sin Ultra-portefølje. Den nye Ultra Touch har en berøringfsfølsom skjerm i tillegg til et tastatur som gjemmer seg bak skjermen.

Stor OLED-skjerm

Det er skjermen i nykommeren som er det mest oppsiktsvekkende. Den er basert på OLED-teknologi, noe som bør gir den klarere farger enn vanlige mobilskjermer. I tillegg er OLED-skjermer mindre strømkrevende. Skjermen skal også være behandlet på en måte så den skal være minst mulig mottakelig for riper.

Skjermen er 2,8 tommer stor, og bør derfor egne seg fint til å for eksempel se på film. Oppløsningen er 240 x 400 piksler. 

Ultra Touch har imidlertid bare 80 MB innebygget minne, så for å få plass til film og musikk er du avhengig av minnekort. Telefonen skal støtte minnekort av typen Micro-SD på inntil 16 GB lagringskapasitet.

Design er også satt høyt oppe på prioriteringslista, og ifølge Samsung har Ultra-serien blitt et varemerke innenfor kategorien. Ultra Touch måler 1,27 centimeter i tykkelsen, og kommer med blå og røde detaljer. 

Alt av teknologi

Ultra Touch er utvilsomt et flaggskip i Ultra-serien. Telefonen har det meste av teknologier, og skal ifølge Samsung ha alt av funksjoner du trenger for jobb og hverdag. Operativsystemet i bunnen er imidlertid Samsung eget, og ikke Windows Mobile. 

Med Ultra Touch får du tilgang til de raskeste internetthastighetene, med støtte for super-3G for inntil 7,2 Mbps. Av lokale tilkoblinger finner du Bluetooth 2.1.

GPS er også innebygget, og navigasjonsprogrammet Route 66 er forhåndsinstallert. 

Kameraet har oppløsning på åtte megapiksler, og er utstyrt med en dobbel fotolampe. Samsung lover at det er enkelt å laste opp bildene rett til bloggen din. 

Ultra Touch skal dukke opp i nordiske butikkhyller i løpet av mars. Prisen er ennå ikke fastsatt.

Les også
Samsung S8300 Ultra Touch
Les også
HTC Touch Diamond 2
Les også
Omnia HD skal likevel hete Omnia HD
Les også
Ny Samsung-telefon lekket
Les også
Har tre ukers batterilevetid
Les også
Nå er Innov8 i butikkene
Les også
Samsung U800 Soulb
annonse