Tek.no

Nyhet

Fjerner modem-programmer fra Android

Google fjerner modem-programmer fra Android Market.
1 Apr 2009 10:11

Android-brukere mister nå muligheten til å bruke mobilene sine som modem sammen med PC-ene sine. Dette skjer etter at Google har fjernet en rekke programmer som åpner for dette, fra programvarebutikken Android Market.

T-mobile setter foten ned

Android-telefonen G1 har i utgangspunktet ikke denne muligheten innebygget. Dette har salgsavtalen med operatøren T-mobile satt en effektiv stopper for. Operatøren forbyr nemlig slik bruk av mobilen i sitt nett.

Men også den åpne, ulåste utviklerutgaven av telefonen, Android Dev Phone 1, mister muligheten til å laste ned programmene som fjernes fra Android Market.

Det er blant annet programmet Wifi Tether for Root Users som Google nå har fjernet. I motsetning til på Iphone, hvor programvarebutikken er den eneste måten å installere programvare, kan Android-brukere også installere programvare rett fra utviklerens nettsider. Det betyr at muligheten for bruk som modem ikke er stengt.

Er Android egentlig åpent?

Men det er grunn til å stille seg spørsmålet hvor åpen Android-plattformen egentlig er, mener en av utviklerne bak Wifi Tether. Han peker blant annet på at det er uklart om andre Android-eiere hos andre operatører enn T-mobile vil lide på grunn av dette, eller om det vil komme forskjellige Android Market-varianter for forskjellige operatører.

Android er en plattform som er basert på Linux og åpen kildekode. Plattformen er fritt tilgjengelig for alle som ønsker å bruke den.

(Kilder: androidcommunity.com, androidauthority.com)

Les også
Google lanserer push for Blackberry
Les også
Nå kan du installere Cupcake
Les også
Nå kan Android brukes som modem igjen
Les også
Android får Flash-støtte
Les også
Android oppdateres
Les også
ADP1-eiere kan kjøpe programmer igjen
annonse

Les også