Nyhet

Dette kan bli Sony Ericssons nye menyer

De siste dagene har flere nettsteder vist frem bilder av det som skal være menysystemet i Sony Ericssons "iPhone". Grunnen til at menyene blir kalt kopier, er at menyen som vises frem har noen likhetstrekk med iPhone-menyene.

Her kan du se hele bildet »

Bildene er tatt under en pressekonferanse i London, hvor UIQ viste frem nye menykonsepter. UIQ lager menysystemer for Motorola, Sony Ericsson og andre mobilprodusenter.

- Ikke et ferdig produkt

Skal vi tro UIQ-sjef Johan Sandberg er det imidlertid ikke snakk om noe ferdig produkt.

- Det som vises på bildet er et konsept for nye grensesnitt. Om de havner i Sony Ericssons telefoner eller ikke kan jeg ikke svare for. Vi håper jo at alle våre kunder skal plukke dem opp, sier Sandberg til det svenske nettstedet Metro Teknik.

Ligner det på iPhone?

Mange bloggere har påpekt at konseptet viser en kopi av Apples "Coverflow", hvor man kan bla igjennom albumomslag. Det er imidlertid mer trolig at det er snakk om en telefonbok med bilder. Ringeskjermen har imidlertid klare likhetstrekk med Apples system.

- Om det ligner iPhone eller ikke får andre bedømme. Vi lager grensesnitt tilpasset både trykkfølsomme skjermer og vanlige skjermer. Men på det aktuelle bildet er grensesnittet tilpasset mye for en trykkfølsom skjerm, sier Sandberg til Metro Teknik.

Sony Ericsson eier UIQ sammen med Motorola. Det er dessuten mulig for andre mobilprodusenter å bruke UIQ-menyer. Begge disse produsentene kan altså tenkes å ta i bruk de nye menysystemene. Andre mobilprodusenter står også fritt til å lisensiere UIQ dersom de ønsker det. Det iPhone-lignende menysystemet kan med andre ord like godt dukke opp i en Motorola-telefon før Sony Ericsson eventuelt bruker det.

(Kilde: Metro.se, Justamp.blogspot.com, Gearfuse.com, ITavisen.no)

Les også
Flere bilder av W890i
Les også
Er dette fremtiden for Sony Ericsson?
Les også
Flere bilder av nye Motorola-mobiler
annonse