Tek.no

Nyhet

Lyst til å teste ut Vista SP1?

Arsæll Benediktsson
6 Des 2007 14:29

Slippkandidaten ("Release Candidate") til Vista SP1 ble i går sluppet til 15 000 testere via Microsoft Connect og den skal i dag torsdag slippes til MSDN-og Technet-abonnenter. Fra og med neste uke skal det være mulig for alle andre som ønsker det å laste ned og teste ut pakken.

Som tidligere nevnt vil Vista SP1 først og fremst være en samling av sikkerhetsoppdateringer og oppdateringer som fikser ulike typer feil. Dessuten skal den føre til noen ytelsesforbedringer. Den skal altså i utgangspunktet ikke inneholde mange nye funksjoner.

Forbedret installasjon

Installasjonsprosessen for Vista SP1 RC er på mange måter blitt forbedret sammenlignet med tidligere testversjoner:

  • Størrelsen på installasjonsfilen er blitt kraftig redusert i forhold til tidligere prøveversjoner, pluss at oppdateringen skal kreve mindre diskplass (4 GB) enn tidligere (7 GB). En del av denne diskplassen blir brukt som buffer slik at det endelige plasskravet er noe mindre.
  • En midlertidig mappe (på rundt 1 GB) som opprettes under installasjonen vil automatisk bli slettet og dermed vil mer diskplass spares.
  • Installasjonsprosessen er blitt optimalisert og feilrettet sammenlignet med SP1 Beta. Prosessen vil også inneholde en del informasjon om oppdateringspakken slik at brukerne får vite mer om hva de har i vente.

Lansering

Den endelig versjonen av Vista SP1 skal etter planen lanseres i første kvartal av 2008. Den norske språkversjonen vil trolig slippes to eller tre måneder etter lansering av den første språkpakken (engelsk, fransk, tysk, spansk og japansk).

Automatisk oppdatering av SP1 vil i første omgang bli blokkert, slik at de som ønsker det kan utsette installasjonen. For administratorer som har behov for å blokkere installasjonen utover dette, har Microsoft sluppet et eget blokkeringsprogram - kan lastes ned fra denne siden (lenken skal fungere på et senere tidspunkt).

Mer informasjon

Detaljene rundt Vista SP1 finner du på

microsoft.com

.

(Kilder: News.com, Windows Vista Team Blog)

Les også
Prøv Vista SP1
Les også
Test ut Vista SP1
Les også
Store forbedringer i Vista SP1
Les også
Sprettoppvinduer mot pirater
Les også
Ny testversjon av Vista SP1
Les også
Mer om Vista SP1
Les også
Slik er Vista SP1
annonse

Les også