Til hovedinnhold

Motorola lanserer lomme-TV

Dårlig mobilsalg ser ikke ut til å skremme Motorola fra å satse på nye produkter. Tidligere denne måneden lanserte selskapet nemlig en portabel mediaspiller, skirver Linuxdevices.com.

Mediaspilleren har fått navnet Mobile TV DH01, og er som navnet antyder også en mobil-TV-mottaker. Foruten å kunne spille av video og musikk tar DH01 imot DVB-H-sendinger, som er en mobiltilpasset variant av det digitale bakkenettet, kjent som Riks-TV her til lands.

Basert på Linux

DH01 er i kjent Motorola-stil basert på Linux. Den er utstyrt med en 4,3 tommers skjerm med 320 x 240 pikslers oppløsning, SD-minnekortstøtte, og kan ta opp TV-sendinger. Mens du ser på TV kan du sette sendingen på pause i inntil fem minutter.

Spilleren har ellers det du forventer av en bærbar mediaspiller, som 3,5 millimeter minijack-utgang slik at du kan koble til ditt eget hodesett, støtte for et drøss med video- og lydformater, og mulighet for bildevisning.

Lite brask og bram

Grunnen til at Motorola ikke har presentert DH01 med mer brask og bram vites ikke. Selskapet mener imidlertid at det er enheter som dette som vil få folk til å ta i bruk mobil-TV. I en pressemelding kaller Motorola DH01 for "den ultimate personlige mediaspilleren".

Selskapet har ikke røpet detaljer som pris og tilgjengelighet ennå. Hvorvidt vi får se DH01 i Norge med det første er vel heller tvilsomt, med tanke på at vi ikke har DVB-H-sendenett her i landet.

(kilder: Pressemelding, Linuxdevices.com)

annonse