Tek.no

Nyhet

Siemens søker partner

Karin Aas
3 Mai 2005 18:56

Det har lenge vært spekulert i hva Siemens planlegger å gjøre med sin tapsbefengte mobildivisjon, men nå skal en løsning snart stå på trappene. Administrerende direktør Klaus Kleinfeld uttaler at de er på intensiv jakt etter én eller flere samarbeidspartnere, og bekrefter dermed ryktene som har versert den siste tiden.

Kleinfeld vil fortsatt ikke røpe noe angående hvem de er i samtaler med, men Siemens skal være forberedt på å ta den minste andelen i en joint-venture. Noe annet karakteriseres som svært lite sannsynlig. Alt tyder forøvrig på at de fortsatt vil holde tilbake deler av sin mobilbedrift.

Til å begynne med vil de plassere mobildivisjonen som en egen separat virksomhet, ifølge Kleinfeild. Omstruktureringen vil maksimalt ta tre måneder og de vil i mellomtiden finne en internasjonal samarbeidspartner for å styrke det nye firmaets konkurranseposisjon.

Det vil ikke bli noen oppsigelser i Tyskland som følge av beslutningen. Ett av kriteriene for partnervalget er at mobilbedriften fortsatt skal holdes i landet, samt at Siemens-navnet skal bestå. Siemens er overbevist om at de snart vil finne en passende partner.

Siemens taper nå rundt 1,95 millioner dollar hver eneste dag på sin mobildivisjon. Dette er stygge tall for en aktør som allerede har gjennomgått flere perioder med store økonomiske tap. Mobiltelefonsalget avtar verden over, og dette har spesielt gått ut over Siemens.

Siemens har vært utsatt for spekulasjoner og rykter om salg og potensielle samarbeidspartnere helt siden i fjor, og flere aktører har måttet gå ut i media og benekte ethvert bekjentskap til samtaler med produsenten. Siemens vil offentliggjøre sitt partnervalg i løpet av kort tid.

(Kilder: MobilePipeline, TheRegister)

Les også
Siemens sliter fremdeles
Les også
Snuser på Siemens
annonse

Les også