Tek.no

Nyhet

- Nå skal vi banke Nokia

Marius Valle
2 Okt 2007 05:00

I årets andre kvartal gikk Samsung forbi Motorola som verdens nest største mobilprodusent. Nå satser Samsung knallhardt, og målet er å bli større enn finnene innen fem år.

Tar opp konkurransen med Nokia

Under et intervju med Finansavisen sier dr. Youngcho Chi, Samsung Mobiles nye marketing-direktør, at det er på høy tid at selskapet tar opp konkurransen med Nokia.

Grunnen til at Samsung ikke har gått hardt ut mot Nokia før, er at Samsung både er produsent av egne mobiltelefoner samtidig som de leverer en rekke komponenter til sine konkurrenter. Nå krever Chi at komponentdelen og mobildelen av Samsung får et klarere skille.

- Vi gjør det som er riktig for oss

- Samsungs komponentvirksomheter har nå fått klar beskjed om at Samsung Mobile kun kan gjøre det som er strategisk riktig for Samsung Mobile, og ikke ta hensyn til deres behov, sier Chi til Finansavisen.

Siden Samsung Mobile ikke har konfrontert Nokia har finnene fått mulighet til å bygge seg opp store markedsandeler i Kina og India. Amobil møtte også dr. Chi i Korea. Chi sa da at Samsung vil satse mye hardere på nye markeder. Selskapet skal derfor utvikle flere lavkostmobiler.

- Større enn Nokia innen fem år

Samsung Mobiles endelige mål er å bli større enn Nokia innen fem år. Allerede neste år ser Chi for seg at Samsung Mobile kan bli dobbelt så store i Kina som de er i dag.

- Vi vil aldri bli nummer én eller i komme i nærheten av å bli nummer én dersom vi ikke satser på å vokse i India og Kina, sier Chi.

Dette er for øvrig ikke første gangen Samsung har sagt at de ønsker å bli større enn Nokia. Under årets 3GSM-messe sa Dr. Chis forgjenger, Gee-sung Choi, at selskapet har som mål å øke salget at mobiltelefoner tre ganger.

(Kilde: Finansavisen)

Les også
Microsoft vil rappe fra Symbian
Les også
Ny smell for Motorola - Sjefen går av
Les også
Sony Ericsson vokser
Les også
- Samsung vil bli større enn Motorola
Les også
- Vi skal bli større enn Nokia
annonse

Les også