Tek.no

Nyhet

To nye kompaktkameraer fra Pentax

Pentax Optio V10
Are Thunes Samsonsen
2 Okt 2007 03:01

Først ut er Pentax Optio V10 som kan skilte med skjerm på 7,5 cm (3 tommer), 8 megapiksler og 3x optisk zoom. V10 er bygget i aluminium og vil bare bli 19mm tykt.

Desverre kan man se langt etter ekte bildestabilisering i et så lite kamera, så V10 vil dermed bare bli utstyrt med den digitale varianten som benytter høy ISO. I tillegg vil man få funksjoner som automatisk forsøker å anslå hvilket bildemodus som egner seg best for de rådende forhold. V10 vil også få noen interessante auto-funksjoner, blant annet en auto-makro som automatisk skifter over til makro-modus hvis nødvendig, uten at brukeren trenger å endre noen innstillinger på kameraet. VF10s autofokus skal også være i stand til å følge bevegelige motiver automatisk.

Pentax Optio V10 vil bli tilgjengelig i november til en veiledende pris på ca kr 2400,-.

Pentax Optio A40

Pentax Optio A40 får 12 megapiksler og er Pentax' første kamera med den oppløsningen. Vi er som alltid skeptisk til så høye oppløsninger i kompaktkameraer, men siden Pentax i A40 har brukt en brikke på 1/1,7", dvs litt større enn de fleste andre digitalkameraer, velger vi å være forsiktig optimistiske.

A40 vil få den samme digitale bildestabiliseringen som V10, men vil heldigvis også bli utstyrt med en brikkebasert stablisator - altså ekte bildestabilisering. Det har også bildestabilisering i video-modus, men kun digitalt. Dette virker imidlertid bedre enn tilsvarende på stillbilder, på grunn av redusert oppløsning og den muligheten for å benytte resten av brikken som dette gir.

A40 får også ansiktsgjenkjenning med diverse ekstrafunksjoner, samt det Pentax kaller "Dynamic Range Adjustment", en funksjon som skal korrigere høylys og skygger i områder med høy kontrast, for å hindre ekstrem over- eller undereksponering i de områdene.

Pentax Optio A40 vil bli tilgjengelig i november til en veiledende pris på ca kr 3300,-.

annonse

Les også