Til hovedinnhold

- Vi har noe veldig spennende på vei

Creative har en ny serie mp3-spillere på gang. Og skal vi tro selskapet, kommer det noe virkelig nytt og spennende.

Dette kom frem under en telefonkonferanse med selskapets investorer.

- Med den forestående lanseringen av noen av våre spennende, nye mp3-spillere, ønsket vi å vente på pressemeldingen og den globale lanseringen. Jeg ønsker ikke å gå i detaljer om det, men vi har noe veldig spennende på vei på mp3-fronten, sa Creative-sjef Craig McHugh i en uttalelse.

Dette er nye takter fra Creative. Selskapet har tidligere ikke spart på detaljene når de har informert investorer om hvilke nye produkter de jobber med.

Ny serie
De nye mp3-spillerne fra Creative skal ifølge Techwhack.com komme i salg i løpet av noen uker, og være en helt ny serie.

For at Creative skal kunne holde hodet over vannet i kampen mot Apples iPod, må de finne på noe som fenger forbrukerne. For til tross for at Creative er verdens nest største mp3-spillerprodusent, taper selskapet penger.

I forhold til andre kvartal 2006, økte Creatives markedsandel fra 15 til 19 prosent. I forhold til tredje kvartal 2005, har Creative imidlertid gått ned fra 21 prosent.

Salget gikk imidlertid ned nesten 19 prosent i forhold til tredje kvartal året før. Dette har trolig med at Creative dumpet prisene på sine mp3-spillere.

Selskapet har meldt om et tap på rundt 150 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Creative kuttet ti prosent av sine ansatte, og planlegger å gå i pluss igjen i andre halvdel av 2007 ved å nedskjære med ytterlige 20 prosent.

(Kilde: Techwhack.com, Channelnewsasia.com)

annonse