Til hovedinnhold

Her er vårnyhetene fra LG

LG viser frem Prada-telefonen. (Alle foto: Marius Valle)

Under årets 3GSM-messe har ikke LG slått like mye på stortromma som konkurrentene. Det betyr likevel ikke at de ikke har nyheter. Vi tok en tur på LGs messeområde, og fikk en titt på de kommende norgesaktuelle modellene.

Det blir mye design fra LG denne våren. Ikke bare kommer metallmobilen Shine, men også motemobilen KE850. LG slipper dessuten sin først Symbian OS-baserte mobiltelefon denne våren.

Vi har tatt en titt på tre av de mest interessante nyhetene fre LG.

Shine - Metallmobilen
LG KE970 Shine er en speilblank telefon med et deksel laget fullstendig i metall. Skjermen ligger under et speil på fremsiden av telefonen, og skinner igjennom når den er på.

Under skjermen sitter et rullehjul som du blar deg igjennom menyene med. Det er med andre ord ikke styrepinne eller piltaster på telefonen.

På baksiden finner du et kamera som tar bilder i to megapikslers oppløsning, med autofokus. Shine besitter for øvrig spesifiksjoner som trippelbånd og EDGE og støtte for minnekort.

Ifølge Knut Kjeksrud i LG kommer Shine til å koste rundt 4000 kroner uten abonnement, og dukke opp i butikkene i april.

Les mer om Shine >

Prada - Motetelefonen
Når LG går sammen med motehuset Prada om å lage en mobiltelefon, ligger det mye arbeid bak, skal vi tro Niklas Casserstedt, markedsføringssjef i LG. Hele telefonen er Prada tvers igjennom, fra utforming av deksel, til oppsett av menyikoner og utforming av mp3-spilleren.

Rent spesifikasjonsmessig er Prada-telefonen ikke oppsiktsvekkende, siden den mangler både 3G og Wi-Fi. LG har imidlertid utstyrt telefonen med en stor, trykkfølsom skjerm, og støtte for minnekort.

Og det er ikke til å stikke under en stol at Prada-mobilen har et oppsiktsvekkende utseende. Prisen er dessuten deretter. Regn med å betale 5500 kroner når telefonen dukker opp i butikkene i april.

Les mer om LGs Prada-mobil >

KS10 - Smarttelefon
Telefoner med Series 60-operativsystem har stort sett bare vært å finne på Nokia-telefoner. LG har bestemt seg for å gi menysystemet en sjanse, og lanserer nå sin første telefon basert på Series 60; KS10.

Series 60 betyr at det er snakk om en fullblods smarttelefon som kan kjøre et drøss med programmer.

Telefonen blir en av de heftigst spesifiserte norgesaktuelle telefonene vi har sett fra LG. KS10 byr på 3G med HSDPA, som gjør at du kan surfe på nettet i hastigheter på inntil 1,8 Mbps. For å utnytte dette kreves det at 3G-nettet opgraderes, noe som trolig skjer i løpet av året hjemme i Norge.

Skjermen har en oppløsning på 240 x 320 piksler, og er 2,4 tommer stor. Utformingen er skyvedesign. Slik design er forholdsvis uvanlig på smarttelefoner med Series 60. På baksiden av KS10 sitter det et to megapikslers kamera med autofokus.

For den musikkinteresserte byr LG på støtte for mp3- og wma-filer. Minnet kan raskt utvides med microSD-minnekort.

Telefonen har for øvrig også trebåndsstøtte, slik at du kan bruke den i Nord-Amerika.

Knut Kjeksrud i LG avslører at prisen kommer til å ligge på 4500 kroner uten abonnement når KS10 dukker opp i Norge. Dette skjer i april.

annonse