Til hovedinnhold

Ingen vil ha Zune

Microsofts musikkspiller Zune er nå kommet i salg. Dessverre for programvaregiganten er det ingen som vil ha selskapets musikkspiller.

Nesten ingen, i hvertfall. Salget av Zune startet forholdsvis bra, og spilleren havnet på 7. plass på Amazons liste over de mest populære produktene. Men i går hadde Zune falt helt ned til 95. plass, skal vi tro Dagbladet.no. I skrivende stund har spilleren kravlet seg opp til en 75. plass.

Til sammenlikning finner vi hele åtte iPod-spillere blant de 25 mest populære produktene. Musikkspillere fra Creative og SanDisk rager også blant toppene.

- Vil floppe totalt
Zune har, helt siden de første ryktene fant veien ut på nettet, blitt koblet mot Apple og deres iPod-spillere som dominerer markedet i dag. Men skal vi tro gründeren av nettstedet mp3.com, Michael Robertson, vil Zune floppe totalt.

- Spilleren vil bli den største floppen i 2007 med færre enn 50.000 spillere solgt på verdensbasis, skriver Robertson i bloggen sin på nettstedet sitt.

Han tror at Zunes Wi-Fi-muligheter vil ødelegge for spilleren. Du kan nemlig ikke bruke Wi-Fi-støtten til noe annet enn å overføre sanger fra én Zune-spiller til en annen. Det at sangene du kopierer fra en annen spiller tillegg slettes automatisk etter tre dager, vil bidra til elendige salgstall, mener Robertson.

Microsoft-sjef Bill Gates har for øvrig gitt sin hyllest til iPod-spillerne for lengst. På spørsmål om hva han syntes om iPod, skal Gates ha svart med ord som fenomenal, utrolig, fantastisk.

Vil du lese mer om Zune, kan du ta en titt på saken "Ipod-killeren lansert". Du finner en samling av alle våre Zune-nyheter i nyhetsarkivet vårt.

(Kilder: Dagbladet, Amazon.no)

annonse