Tek.no

Nyhet

Apple lanserer AirPort Express – mobil trådløs basestasjon

Mohammed Sourouri
8 Juni 2004 09:00

Airport Express er Apples AirPort Extreme basestasjon i bærbar format, slik mini iPod er en mini-utgave av iPod, er AiPort Express en mini-utgave av AirPort Extreme. Hovedforskjellen mellom AirPort Express og Airport Extreme (foruten vekt og færre porter) er at førstnevnte har en linje-ut tilkobling. Dette gjør at man kan koble basestasjonen til et stereo-anlegg for så å spille av musikk til anlegget trådløst via f.eks. en bærbar PC. Du kan ha flere slike basestasjon koblet til flere anlegg i huset og du kan velge hvilket rom du vil spille musikken til via musikkprogrammet iTunes (løsningen krever AirTunes, mer info, lenger ned). Men vi er litt redd for at det kan bli i det dyreste laget, med tanke på at prisen på en Airport Express basestasjon er på 1290,- ink.mva. Av andre merkverdige deltajer om AirPort Express kan vi nevne en USB-port. USB-porten er hovedsakelig rettet mot skrivere for å kunne dele en skriver i et trådløs nettverk. Det er foreløpig uvisst om det går an å koble andre USB-enheter enn bare skrivere til AirPort Express.

Airport Express leveres med programmet AirTunes som er et tilbehørprogram som følger med Airport Express. AirTunes lar deg som kjent streame musikk til et stereoanlegg og du er avhengig av å legge inn denne tilleggspakken for å kunne streame musikk til et stereo-anlegg. AirTunes er gratis.

Apple hevder at selskapet er først ute med en mobil trådløs basestasjon. Vi er litt uenig. Asus introduserte et liknende produkt (bærbar aksesspunkt) kalt ASUS WL-330B/G for en stund siden. Vi har testet ASUS WL-330B og du finner vår test her.

Det ser ut som om musikkfeberen har virkelig tatt helt av hos Apple. Det er kanskje vanskelig å la vær når selskapet dominerer musikkspiller markedet slik de gjør med deres iPod musikkspiller. Apple svir jernet mens det er varmt de. I følge rykter på nett handler kommende nyheter fra Apple mye om musikk, musikkspillere og musikkprogrammer. I dag fikk vi se AirTunes for iTunes og AirPort Express, hva blir neste? PowerTunes for iTunes og PowerBooks?

Les også
Test av Asus WL-330
annonse

Les også