Tek.no

Nyhet

TalkMore gifter seg

Marius Valle
15 Nov 2005 12:38

I dag ble det kjent at mobiloperatøren Telenordics svenske eiere Onetwocom AB, kjøper den norske billioperatøren TalkMore. Onetwocom er i dag en av de største distributørene av mobiltelefoner på det norske markedet. Kjøpet bekreftes overfor Amobil av markedsdirektør i TalkMore, Morten Ove Nilsen og administrerende direktør i Telenordic, Pål Barth Nilsen.

Pressemeldingen Onetwocom sendte ut i dag tidlig, flagger lovnader om å bli en ny Chess. Onetwocom skriver i pressemeldingen at de tror det er plass til en stor aktør på det norske markedet. De mener at TeliaSoneras kjøp av Chess og Sense har skapt et tomrom i det norske billigoperatør-markedet. Dette ønsker de nå fylle.

- Vi kommer til å slå sammen TalkMore og Telenordic til ett selskap, men merkevarene vil bestå, sier Pål Nilsen.

Telenordic er kanskje ikke Norges mest kjente mobiloperatør, men har fra før av kjøpt opp kundemassen til You og Symfonica. I dag har selskapet rundt 23 000 abonnenter. TalkMore har omtrent 13 000 kunder. Til sammen får de to selskapene 36 000 kunder. Det er fortsatt under under én prosent av markedet.

- Det norske markedet for mobiltelefoni er fortsatt ganske splittet, med bare to store og et flertall mindre operatører. Vår målsetning er å fortsette å være aktive i fortserkningen av vår stilling i markedet, skriver Onetwocom i pressemeldingen.

- Plattformen TalkMore har valgt er en god grunnmur å bygge videre på, sier Telenordics Pål Barth Nilsen. Han understreker at oppkjøpet ikke vil få konsekvenser for kundene med tanke på pris. - Telenordics profil er ikke helt forenlig med TalkMore sin, siden vi tilbyr fakturabaserte abonnement. TalkMore har et self service-konsept mens Telenordic holder seg i andre enden av skalaen med god kundeservice og en del gratistjenester. Nå har vi fått to bein å bygge på, og forhåpentligvis kan det danne grunnlag for en del spennende løsninger, sier Pål Barth Nilsen.

Han mener TalkMore har gjort en god jobb med å bygget opp sin plattform, og at de har gode produkter. - Vi mener TalkMore er en skjult juvel, med et betydelig uutnyttet potensiale. Vi har planer om å skape en sterkere profil, men vet ikke om det blir under TalkMore- eller Telenordic-navnet.

Onetwocom eier i dag Telenordic og nå altså TalkMore, og planen fremover er i følge Morten Nilsen å danne et nytt holdingselskap som skal hete TalkMore Holding. Dette selskapet skal ut på børs i løpet av neste år. Etter planen skal Onetwocom eie 70 prosent av det nye selskapet.

Les også
Klart for nytt 3G-nett
Les også
Chess fortsetter som før
Les også
Grønt lys for Chess
Les også
Netcom tyr til Telenor-nettet
annonse

Les også