Nyhet

Ny E-modell fra Nokia

Nokias nye E52. (Foto: Nokia)

Nokia lanserte i dag forretningsmobilen E52, som er etterkommeren til E51.

Les test av E51 »

E52 kan i grunn kalles en oppgradering av E51 på mange måter. Utseendemessig har nykommeren fått litt andre menytaster. Skjermen er 2,4 tommer stor, i motsetning til E51s skjerm, som kun måler to tommer. Ellers er designen veldig lik. E52 er omtrent like stor som E51, men har blitt litt tynnere og lettere.

Et annet viktig poeng er at E52 er tilnærmet en kopi av E55, hvis man ser bort i fra talltastene.

Oppgradert e-post

Som den eposttelefonen E52 er, har den fått et oppgradert epostprogram. Oppgraderingen innebærer et nytt grensesnitt som er integrert med Nokia Messaging, slik som hos E75. Telefonen har støtte for både Microsoft Exchange og IBM Lotus Notes.

Teknologimessig har E52 det du kan forvente av en telefon i denne klassen. Vil du laste ned e-post eller surfe på nett på farten, har E52 både super-3G og Edge. Et billigere alternativ er å surfe via Wi-fi innenfor trådløse soner.

Telefonen har også A-GPS. Det betyr at den har GPS, og at den bruker posisjonsinformasjon fra basestasjoner i mobilnettet for å fastslå posisjonen din raskere, og å gi en omtrentlig posisjon der du ikke har GPS-dekning.

Forretningstelefoner har som oftest vært, og er fortsatt, et stykke etter vanlige telefoner når det kommer til kamera. E52 har imidlertid et 3,2 megapikslers kamera på baksiden. Men om telefonen kan ta gode bilder eller ikke, skal vi ikke spekulere i. Som de fleste nå har fått med seg er optikken i kameraet viktigere enn antallet megapiksler.

For musikknyteren

Vil du høre på musikk, har E52 bedre muligheter for dette enn andre forretningstelefoner. Telefonen har nemlig 3,5 millimeters minijack, slik at du kan bruke ditt eget hodesett til å høre på musikk eller den innebygde FM-radioen.

Du skal kunne gå lenge med E52 i lomma mellom hver gang du må lade telefonen. Den skal nemlig ha en hviletid på 23 og 29 dager, i henholdsvis GSM- og 3G-nettet. Taletiden skal ligge på 8 og 6 timer i de nevnte nettene.

Nokia E52 vil komme i salg i løpet av andre halvdel av året, og koste rundt 2150 kroner før avgifter og skatter.

(Kilde: Nokia)

Les også
Spennende rykter fra Nokia
Les også
Nokia lanserer 6600i Slide
Les også
Nokia E75 i butikkene
Les også
Tre nye fra Nokia
Les også
Her er Nokias nye kameraflaggskip
annonse