Supermobiler må ta til takke med LCD?

Isuppli er kanskje mest kjent for folk flest ved at de finner ut av prisen på innmaten i dyre mobiltelefoner. Nå har analyseselskapet tatt en titt på den forholdsvis nye skjermteknologien AMOLED.

AMOLED har gjort forholdsvis raskt inntog i smarttelefonverdenen, og finnes i toppmodeller som HTC Desire og Samsung Galaxy S. I en pressemelding skriver Isuppli nå at denne veksten kan komme til å bremses på grunn av lav produksjon.

Et av problemene er at Samsung er den største produsenten av små AMOLED-skjermer. Fordi den koreanske elektronikkgiganten forventer kraftig vekst fremover, og har førsterett på sine egne skjermer, regner Isupply med at det vil bli tynt med paneler til overs.

Dermed er det opp til LG, den andre store skjermprodusenten, å forsyne det som i hovedsak er toppspesifiserte Android-telefoner med AMOLED-skjermer.

TPO Display Corp og AU Optronics Corp er to nye selskaper som skal i gang med AMOLED-produksjon, men større produksjon fra disse ventes ikke med det første.

På samme tid som markedet for AMOLED-skjermer er i ferd med å bli ganske usikkert har den eldre LCD-teknologien fordeler. Fabrikkene som produserer disse skjermene er i stor grad nedbetalte, og utviklingen er kommet svært langt.

Dermed er prisen på disse skjermene svært forutsigbar, og det er i hovedsak materialkostnadene den reflekterer.

Usikkerheten kan på sikt lede til at flere kommende toppmodeller må "ta til takke" med gammel LCD-teknologi over mer kompakt og strømsnill AMOLED-teknologi.

Søylene viser forventede leveranser av LCD og AMOLED-skjermer til og med 2014. (Grafikk: Isuppli)

Tester av mobiler med superskjermer:

(Kilde: pressemelding)

Les også
Tegra 2-mobiler er rett rundt hjørnet
Les også
AMOLED-stopp frem til 2011
Les også
Galaxy S2 med Android 3.0?
Les også
Super-AMOLED i gresk skjermduell
Les også
Samsung S8500 Wave
annonse