Tek.no

Nyhet

Nå kan du sikre deg en av de to siste plassene på Den internasjonale romstasjonen

Åpner opp for turister.

SpaceX
6 Mar 2020 13:37

Nå kan du bli en av tre som får være med til Den internasjonale romstasjonen i slutten av 2021. Men det koster deg «astronomiske» summer om du vil være med, melder The New York Times.

Det er Axiom Space, selskapet som tidligere ble drevet av NASA, som nå har inngått en avtale med SpaceX. Går alt etter planen, vil det som kan bli de første privatpersonene på besøk hos romstasjonen, bli skutt opp i slutten av 2021.

Vil bruke Crew Dragon-kapselen

SpaceX har utviklet en egen kapsel, Crew Dragon, som i tillegg til å hjelpe NASA sine astronauter opp til Den internasjonale romstasjonen, også nå ser ut til å kunne ha med seg turister.

Fra før har selskapet hjulpet NASA med sin Falcon 9-rakett til å frakte annet nødvendig utstyr opp til romstasjonen.

I januar ble en sikkerhetstest utført på den nye kapselen. Denne endte vellykket, og det gir trolig klarsignal for å sende de første personene opp i verdensrommet ombord i Crew Dragon i løpet av noen måneder.

Kan koste over 500 millioner kroner

Oppholdet på Den internasjonale romstasjonen er ventet å vare i ti dager for de tre passasjerene. Men skal du være med på turen, vil du måtte punge ut med 55 millioner dollar, nærmere 510 millioner norske kroner, ifølge den amerikanske avisen.

Det ene av de totalt fire setene ombord i Crew Dragon er allerede tatt av en ukjent «turist». I tillegg skal en astronaut fra SpaceX være med og ha kommandoen over fartøyet når oppskytningen finner sted.

Med andre ord er det kun to plasser ledige, så her gjelder det å forte seg om det skulle friste.

(Kilde: The New York Times)

annonse

Les også