Nyhet

Apple lekket AirTags helt selv

Navnet dukket opp i hjelpevideo.

Man vet ikke helt hvordan AirTags vil se ut ennå. Så langt er alt vi vet om utseendet hentet ut av iOS-koden som ble funnet i fjor, der ikonet antyder at de blir små, runde og flate.

Apples såkalte AirTags har levd på ryktebørsen siden i fjor, da navnet dukket opp i Apples iOS-kode. Men nå har de nye sporingsbrikkene dukket opp i Apples egne hjelpevideoer på Youtube.

AirTags er etter all sannsynlighet Apples egen konkurrent til produkter som Tile og Pebblebee, som du kan søke opp og få til å lage lyd via mobiltelefonen din. Enkelt sagt moderne nøkkelfinnere med Bluetooth.

Les også
Her er alt Apple ryktes å lansere i løpet av de neste månedene

Videoen ble fjernet

Under den nederste grønne bryteren for «Offline Finding» er AirTags nevnt.

Nettstedet Appleosophy melder at det er i en hjelpevideo for fjernsletting av iPhonen et ekstra valg dukket opp. Under valget «Enable Offline Finding» er navnet AirTags nevnt, sammen med en forklaring om at funksjonen og «finningen» vil fungere uten at WiFi eller mobilnett er koblet til.

Videoen ble først lagt ut på Youtube, men er siden blitt gjort privat. Det er uklart når funksjonaliteten eller produktene blir lansert, men Gsmarena spekulerer i at AirTags kan dukke opp sammen med den ventede lanseringen av iPhone SE (2020), eller eventuelt senere under årets WWDC-konferanse - som i anledning viruskaos kjøres heldigitalt.

Når Apple «kopierer»

Apple har en tendens til å adoptere kjente konsepter og å gjøre dem til sine egne. Flere av verdens større nettsteder har artikkelserier i etterkant av hver bidige Apple-lansering som forsøker å oppsummere alle funksjonene Apple prøver å adoptere eller stjele. For eksempel Gizmodos artikler om «Everything Apple tried to kill».

Samtidig er det ikke gitt at det er slutten for selskaper selv om Apple henter inn grunnfunksjonalitet som har startet der. Eksempelvis kan iPad Pro fungere som tegnebrett med skjerm for MacBook-maskiner. Det kunne man enkelt se for seg at drev selskaper som Wacom ut på sidelinjen, men Wacom har et vell av ulike produkter i omtrent samme kategori, der pris og funksjonalitet varierer mye.

Men en iPad Pro med Pencil, som du må ha koter temmelig mange penger. En Wacom-løsning til samme pris vil ha penn med mange knapper, mer programvare og mange flere muligheter for proffer. Britiske PC Mag har vurdert de to løsningene opp mot hverandre, og funnet ut at forskjellene ikke er ubetydelige - selv om produktene på overflaten er sammenliknbare.

Blir de lansert i dag?

Det hender seg selvsagt også at Apples løsning rett og slett bare er bedre, som vi har sett etter å ha hørt fint lite fra en mengde produsenter av digitale skjermpenner etter at Pencil kom på markedet.

Hva som er tilfellet for AirTags og konkurrenter som Tile og Pebblebee vil vise seg. Kanskje allerede senere fredag kveld. Hvis dette er dagen for Apple-lansering pleier de typisk å skje på morgenkvisten i Cupertino, og det betyr sen ettermiddag-tidlig kveld her hjemme.

annonse