Tek.no

Nyhet

Nå gir Siri coronaråd til amerikanerne

Apple har åpnet opp for en ny funksjon.

Niklas Plikk, Tek.no
23 Mar 2020 14:22

Taleassistenter kan brukes til alt fra å styre smarthjemmet ditt til å svare på enkle spørsmål.

Nå tester Apple ut en ny funksjonalitet til selskapets taleassistent Siri, som lar brukere gjøre en enkel form for selvdiagnostisering av coronasmitte. Ved å spørre taleassistenen om man har coronaviruset, begynner taleassistenten å stille en rekke oppfølgingsspørsmål for å deretter gi råd basert på symptomene du gir den.

Funksjonaliteten er bare tilgjengelig for amerikanske brukere, og skal ha blitt aktivert i helgen.

Stiller flere spørsmål

Det første spørsmålet Siri stiller er om du har noen relaterte symptomer, slik som feber, tørrhoste eller om du føler deg kortpustet. Man kan svare enten «ja», «nei» eller «vet ikke».

Deretter får man råd om å kontakte nødetaten hvis man er i umiddelbar fare, eller laste ned apper for å lære seg mer om sykdommen hvis man er usikker. Usikre får også råd om å holde seg hjemme og selvisolere, for å stoppe potensiell spredning av sykdommen.

For de som ikke kan komme seg til legen eller et sykehus får man foreslått såkalte telehelseapper, eller videolegetjenester, som også har sett en enorm vekst i Norge etter at coronaviruset meldte sin ankomst.

Forslagene Siri byr på kommer for øvrig ikke fra Apple, men fra det amerikanske helsevesenet samt etaten for smittekontroll.

Spør du Siri om det samme her i Norge vil du bare få beskjed om at taleassistenten ikke vet om du er syk, og ikke noen ytterligere informasjon.

Les også
Apple forbyr coronaspill på App Store
annonse

Les også