Til hovedinnhold

Lucid Air får rekordrekkevidde – over 800 km på én lading

Den amerikanske luksuselbilen lanseres i september.

Lucid Motors

Den amerikanske bilprodusenten Lucid Motors har nå i noen år fristet oss med sin kommende elektriske luksussedan Lucid Air.

Etter planen skulle bilen ferdigstilles i år, og det målet må vel sies å være nådd når bilen presenteres om en knapp måned – nærmere bestemt 9. september.

Under presentasjonen, som vil strømmes direkte til glede for folk som gjerne liker å følge med på slikt, skal vi få detaljer om endelige spesifikasjoner, konfigurasjonsmuligheter og ikke minst pris.

Rekordlang rekkevidde

Lucid Motors

Hva som uansett allerede er klart, er at Lucid Air i en stund vil kunne skryte av å ha den aller beste rekkevidden på markedet. En rekkeviddetest utført av FEV North America har konkludert med at bilen har en rekkevidde på 517 miles, eller 832 kilometer som vi sier på denne siden av Atlanterhavet.

Denne testen skal være gjennomført etter standarden utarbeidet av den amerikanske miljøetaten Environmental Protection Agency (EPA).

At Lucid Air får såpass god rekkevidde kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse, ettersom selskapet har sin opprinnelse i Atieva, et firma som kun konsentrerer seg om batterisystemer for elektriske biler.

I dag er Atieva å betrakte som Lucids teknologiavdeling, og ettersom de har levert batteripakker til Formel E siden 2018 burde de jo kunne dette med batterier.

832 kilometer er for øvrig også et godt hakk opp fra det Lucid selv så for seg for kun et par år siden.

– For noen år siden avduket vi alfa-prototypene våre av Lucid Air og lovet en rekkevidde på mer enn 640 kilometer, noe som gjenspeilet vår teknologi på den tiden. I mellomtiden har vi oppnådd en rekke tekniske gjennombrudd som har gitt en energieffektivitet uten sidestykke, sier Peter Rawlinson, administrerende direktør og teknologisjef (CTO) i Lucid Motors.

Ingen folkebil

Lucid Motors

Foruten rekkevidden på over 800 kilometer sier ikke Lucid Motors så veldig mye om sin kommende doning, men det er ganske klart at dette ikke blir noen «folkemodell».

Her snakkes det om en toppfart på over 320 km/t og akselerasjon fra null til sektsti mph (96,5 km/t) på 2,5 sekunder. Videre skal bilen være «oppkoblet» og ha det meste klart for selvkjøring.

Tidligere var det snakk om en pris på rundt 100.000 dollar for et eksemplar. Om det fremdeles stemmer får vi altså greie på om en måneds tid.

Lucid Air kan for øvrig allerede nå reserveres mot et depositum på 8900 kroner.

annonse