Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Hevder det kan bli iPhone-mangel i høst

Sliter med skjermleveranse til de største modellene.

Ryktebørsen rundt Apple stopper aldri opp. Nå meldes det om både treghet i iPhone-leveranser som blir viktige til høsten, og flere nye Macbook-modeller på vei.

For iPhones del melder Phone Arena om skjermpaneler som kommer inntil en måned senere enn forventet, og da til de fysisk ganske store Max-modellene av iPhone 14 og 14 Pro.

Det antas foreløpig ikke å bety forsinket lansering, men det kan bety at telefonene blir vanskeligere å få tak i ved salgsstart enn de vanligvis er. Normalt blir det en tids leveringsetterslep rett etter lansering av nye iPhoner, men om ryktene stemmer kan ventelistene bli lengre enn vanlig.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Nye MacBook Air-modeller

Ifølge Bloomberg skal Apple være på vei med to nye størrelser av sin ferske MacBook Air. Serien ble relansert denne uken under WWDC i California, med ny design og kraftig overhalt maskinvare.

I dag er det en 13,6-tommers utgave av maskinen som er den eneste som selges med den nye og svært kraftige M2-prosessoren. Men det skal være maskiner både med 12-tommers skjerm og 15-tommers skjerm på vei i løpet av neste år.

Apple har tidligere hatt en 12-tommers bærbar som bare gikk under navnet «MacBook». Den ble droppet i 2019.

Nye MacBook Air har 13,6-tommers skjerm. En mindre utgave med 12-tommers skjerm og en større variant med 15-tommer skal være på vei.

Oppdateringer i år for Pro

For Air-serien vil det være første gang Apple har hatt maskinene i 15-tommers utgaver, mens MacBook Pro-maskinene typisk har vært de «litt større» arbeidsjernene i Apple-familien.

Hva det vil innebære for vekt og bærbarhet, som tross alt er ganske viktig for en maskin med Air i navnet, vil vise seg.

Ryktene vil dessuten ha det til at MacBook Pro-maskinene blir oppdatert med de nye M2-brikkene allerede mot slutten av året.

annonse