Til hovedinnhold

Avis: Grand Theft Auto 6 får kvinnelig hovedkarakter

Det blir første gang en kvinnelig karakter tar rampelyset i den populære serien.

FORANDRINGER: Det kommende spillet i «Grand Theft Auto»-serien gjør angivelig store forandringer på Rockstars suksessoppskrift. Bildet er fra «Grand Theft Auto V».
Rockstar Games

Det etterlengtede «Grand Theft Auto 6» er minst to år unna utgivelse, og skal ta plass i «Vice City». Det skriver Bloomberg, som skal ha intervjuet kilder tett på produksjonen av det neste GTA-spillet.

Den profilerte spilljounalisten Jason Schreier beskriver store endringer i situasjonen hos Rockstar Games, studioet bak suksesser som «Grand Theft Auto» og «Red Dead Redemption». Selskapet skal ifølge Schreier ha tatt grep for å få en slutt på den kontroversielle kulturen innad i studioet, som blir omtalt som en «gutteklubb».

Bonnie og Clyde-inspirert

Det neste spillet i serien skal ifølge kilder inkludere en kvinnelig latinamerikansk hovedkarakter. Det blir første gang i den 25-år gamle spillserien. I spillet skal man følge en duo inspirert av de historiske bankranerne Bonnie og Clyde.

Den siste tiden har flere kjente spillserier jobbet for kvinnelig representasjon i mediet. I det kommende fotballspillet «Fifa 23» vil kvinnefotball være representert med klubber og ligaer for første gang.

ANTIHELTER: I «Grand Theft Auto V» fikk man spille som tre forskjellige karakterer. Det blir spennende å se om det kommende spillet fortsetter praksisen.
Rockstar Games

Det kommende GTA-spillet som har gått under prosjekttittelen «Project Americas», skulle ifølge tidligere rykter inkludere større landmasser fra både Nord- og Sør-Amerika.

Nå hevder Bloombergs kilder at produksjonen har holdt tilbake på de større ambisjonene, og heller valgt å fokusere på en fiktiv versjon av Miami som lokasjon. Deretter er planene å utvide til nye steder etter lansering.

Det er ikke første gang serien utforsker byen sørøst i USA. «Grand Theft Auto: Vice City» fra 2002 tok plass i Miami på 80-tallets høytid. Tidligere i serien har spillere blant annet fått utforsket fiktive versjoner av Los Angeles, New York og London.

Politisk-sensitive valg

Bloomberg beskriver at studioet har måttet gjøre «politisk-sensitive valg» den siste tiden. Ifølge avisen skal Rockstar Games ha planlagt en modus til det populære «Grand Theft Auto Online» med navnet «Cops ’n’ Crook», hvor spillere deler seg opp i lag med motsatte moralske kompass.

Modusen ble angivelig avlyst etter drapet på George Floyd i 2020. Grunnen skal være i at det ville være upassende å fyre opp under protestene mot politivold.

Videre beskriver Bloomberg en positiv utvikling av arbeidsforholdet og miljøet hos studioet. Ifølge avisens kilder fra studioet skal Rockstar ha jobbet mot å bli en mer «progressiv og medfølende» arbeidsplass.

POPULÆRT: Spillserien er svært populær og en av verdens mest lønnsomme.
YOSHIKAZU TSUNO / AFP

Pandemi og arbeidsmiljøs-utfordringene har ført til at utviklingen av spillet har tatt mer tid enn forventet, og spillet skal være minst to år unna utgivelse. Det vil da være minst elleve år siden forrige spill i serien.

Flere spill har den siste tiden blitt utsatt av lignende grunner.

«Grand Theft Auto V» kom originalt i 2013 til PlayStation 3 og Xbox 360, men har senere blitt relansert på de fleste nyere konsoller. Spillet har blitt verdens nest-mest solgte, ikke minst på grunn av den svært populære flerspillermodusen «Grand Theft Auto Online».

annonse