Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nyhet

Forventer trøbbel godt ut i 2024

Dyster tale fra industrigiganten Intel.

Helt siden pandemien inntraff har eksperter i teknologibransjen spådd at mangelen på halvledere ville vare i årevis.

Nå strør Intel-sjefen Pat Gelsinger salt i såret og sier problemene kan fortsette lenger enn de først hadde trodd, nemlig godt ut i 2024.

Dette vil kunne bety at en rekke produkter du har ventet på enten vil bli vanskelig å få tak i, forsinket i lang tid og gå opp i pris. Dette gjelder omtrent alt av moderne teknologi - alt fra kjøkkemaskiner til elbiler, PC-er og robotstøvsugere.

Rammer selve kilden

Årsaken skal være at enhetsbristen nå har truffet produsentene som lager utstyr for å lage flere halvledere, fortalte Gelsinger under selskapets kvartalspresentasjon. Med en allerede økt etterspørsel blir problemet enda tydeligere.

Problemene startet i 2020 da nedstengelser knyttet til koronapandemien rammet en rekke av verdens største halvlederprodusenter, akkurat da bransjen var i ferd med å øke produksjonen.

Det skal spesielt være nye produksjonslinjer som er rammet og vil ha problemer i årene som kommer. Ifølge bransjenettstedet Digitimes skal produksjonen hos brikkeprodusenter være forsinket mer enn 18 måneder nå, opp fra seks måneder i fjor.

Varierende effekt

Nøyaktig hvordan dette rammer selskaper vil variere basert på hva slags brikker og utstyr de benytter seg av. For eksempel er det bedring å spore i spillverdenen, hvor brikkemangelen skapte store problemer for Sony og Microsofts PlayStation 5 og Xbox Series X.

PC-produsenter har imidlertid større problemer, på grunn av forsinkelser knyttet til nettverksutstyr, fortalte Gelsinger.

Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5
annonse