Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Tror Apple kommer med 15-tommers MacBook Air neste år

Dagens MacBook Air har 13,3-tommers skjerm. Den vil få følge av en 15-tommer neste år, ifølge analysebyrå.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Apple jobber med en større MacBook Air, ifølge en ny rapport fra Display Supply Chain Consultants (DSCC). Det er et markedsanalysebyrå for skjermprodukter med kilder dypt inne i produksjonskjedene, og deres spådommer pleier å være rimelig nøyaktige.

15-tommers skjerm

Nærmere bestemt skal det dreie seg om en maskin med en skjerm på rundt 15 tommer, og som vil komme i tillegg til dagens 13-tommer, ikke erstatte den. Det sier DSCC-sjef Ross Young til 9to5Mac.

En større Air gir mening på flere måter: Mange vil nok ha lyst på en bærbar Mac med større skjerm, men uten å ha behov for ytelsen, portutvalget eller prisen på en 14- eller 16-tommers MacBook Pro.

Dagens MacBook Air starter på 11.990 kroner, mens rimeligste Pro med 14-tommers skjerm koster nesten det dobbelte - 23.490 kroner. 16-tommeren starter på stive 29.490 kroner.

Ny Air også i år

Fra tidligere har ryktene pekt på at Apple vil slippe en ny versjon av dagens MacBook Air i løpet av året. Ifølge Young vil denne få en noe større skjerm enn dagens 13,3 tommer, men ikke større enn 14 tommer.

Fra tidligere har både Bloombergs Mark Gurman og den velkjente Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo pekt på at det vil komme en ny Air i år, men det er en viss usikkerhet om Apple kommer til å være klar med neste versjon av sin M1-brikke, antageligvis kalt M2, til da, eller om den fortsatt vil ha en M1-brikke innvendig.

Apple har jo etter hvert sluppet et lite arsenal av M1-varianter, med Pro, Ultra og Max i tillegg til den vanlige M1-brikken. Alle er i utgangspunktet basert på de samme prosessor- og grafikkjernene, det er bare antallet som varierer.

Slik så lekkeren Jon Prossers sketsjer av nye Air ut i fjor. Skal vi tro ryktene er disse fortsatt meget aktuelle.
Jon Prosser/Ian Zelbo

Magsafe og pastellfarger

I tillegg ventes årets nye Air til å ha Magsafe-lader og et helt nytt design med nye fargevalg, blant annet. Fargene vil sannsynligvis matche fargene på den M1-baserte iMac-en som Apple slapp i fjor.

Den kjente produktlekkeren Jon Prosser var allerede i fjor sommer ute med tegninger av det som skulle være en ny Air basert på bilder han hadde sett. Bildene viste en maskin uten det velkjente kiledesignet som MacBook Air har hatt helt siden starten, med hvite skjermrammer og hvitt tastatur.

Jon Prosser/Ian Zelbo

Utover de nye MacBook Air-versjonene hevder DSCC at Apple vil slippe en ny versjon av sin rimeligste iPad neste år. Den skal etter sigende få en marginalt større skjerm enn dagens 10,2 tommer.

Apple MacBook Air (2020)
Apple MacBook Air (2020)
annonse