Tek.no

Nyhet

Stort overskudd i TDC

Dan Hætta
5 Mai 2005 23:49

TDC forventer samtidig å tjene enda mer penger i 2005 etter en stor vekst i antallet bredbåndskunder og mobilkunder i utlandet.

Bedre en ventet
En vekst i antallet kunder innenfor bredbånd og utenlandske mobilkunder var i første kvartal med på å sikre TDC en fremgang i både overskudd og omsetning som var større enn ventet.

Den danske telekonsernet fikk et overskudd på 731 millioner kroner før skatt, mens omsetningen steg med ni prosent i forhold til samme periode året før til 11,2 milliarder kroner.

- TDCs regnskap for 1. kvartal viser høy vekst takket være fremgang i alle telekommunikasjonsvirksomheter samt siste års oppkjøp av Song Networks og NetDesign. Fremgangen skyldes også vårt fokus på vekstområdene mobil og bredbånd samt effektiviseringer, utaler konsernsjef i TDC, Henning Dyremose.

Det gode førstekvartalet får TDC til å se positivt på resten av året. Og selskapet regner med å fortsette trenden og øke omsetningen enda mer frem i mot årsskiftet.

Flest nye kunder fikk TDC i utlandet, hvor de nå har 13,6 millioner kunder. Og det er ventet at trenden vil fortsette. På samme måte som TeliaSonera og Telenor må se ut i verden for å finne nye kunder til sine produkter.

Selv om kundene fortsetter å droppe fastnettforbindelsen hos TDC fikk konsernet flere kunder i hjemlandet. Dette på grunn av den store veksten innen bredbånd.

Som vi har skrevet før så spekuleres det i at TDC er det neste telekonsernet som blir kjøpt opp. Både TeliaSonera og Telenor er blitt nevnt som mulige kjøpere. Og med dette resultatet blir ikke kjøpelysten mindre blant frierne.

(Kilder: TDC og Berlingske Tidene)

Les også
Nordens største synker
Les også
Telenor skuffet børsen
Les også
Det snuses på TDC
annonse

Les også