Nyhet

Mer kabinett-snadder

Hardware.no/Hannover: Sommeren 2009 lanserte Corsair deres første kabinett, Obsidian 800D. Dette var et fulltårn med E-ATX-støtte, myntet mot entusiastene. Man kan på mange måter si at minnegiganten(om de fortsatt kan kalles det?) satte standarden for året som kom. 800D satte virkelig en fot ned og viste hva som virkelig kan gjøres, både når det kommer til termisk- og kabelkontrollering, samt støtten for god utvidelse med både vannkjøling og lagringsmedier.

Ryktene og ikke minst ønskene om et litt fysisk mindre utgave kom fort på plass. Vi tok turen til Corsair område på Cebit for å høre hva de hadde å si.

700D er her!

På området var det tydelig hva som hadde fått hovedfokuset. To kabinetter stod side om side, ved første øyekast kunne det virke som om to 800D-enheter var stilt ut med forskjellig Corsair-innmat. Det var ikke tilfellet, det ene er bærer navnet 700D.

700D er bygget på den samme rammen som 800D, noe som betyr den samme fysiske formen. Nylanseringen er derimot en litt mer strippet for funksjoner, om vi sammenligner med det som nå er en toppmodell, 800D. Kabinettet byr på den samme og gode løsningen for kabelrydding, tre termiske soner og godt med plass til vannkjøling. Hovedforskjellen mellom de to er at nykommeren ikke har vindu i sidedøren, samt at hot-swap-funksjonen er fjernet. Mange vil nok faktisk mene at disse "nedgraderingene" er av positiv art, spesielt når prisen også blir lavere.

Får vi mer?

Ved lanseringstidspunket ligger prisen noe høyere enn hva den vil gjøre i fremtiden. Prisguiden viser at kabinettet selges for omtrent 2100 kroner. 800D har en markedspris som ligger bare hundrelappen høyere, men du kan få nevnte modell for 1900 kroner.

– 700D vil prismessig ligge 20 % lavere enn 800D, forteller Gareth Ogden, teknisk markedsføringssjef i Corsair. Han forteller videre at de har satt listeprisen til 249 $, noe som burde bety rundt 1500 kroner her til lands.

På spørsmål om det vil komme en miditower-versjon av 800D/700D, får vi følgende svar:

– Offisielt kan jeg ikke si at et mellomstort kabinett vil komme, men dere kan bare se på trenden vi har hatt hittil. Vi startet med 800D som et entusiastprodukt, og har med 700D beveget oss et lite hakk nedover. Dette er noe vi alltid gjør ved produktlanseringer, starter på toppen og lanserer de mindre versjonene i tiden etter.

Les også
Vi jakter på freske frekvenser
Les også
Geil kaster seg på tsunamien
Les også
Her er 890-kortene
Les også
Vi tester Eyefinity
Les også
Thermaltake kaster seg på
annonse