Tek.no

Nyhet

Windows 7 beholder kodenavnet

Bilde: Microsoft
Vegard Andreas Larsen
14 Okt 2008 12:35

Microsoft har valgt å beholde kodenavnet for neste versjon av Windows, og det endelige navnet blir dermed Windows 7. Dette er første gang en Windows-versjon får samme endelige navn som kodenavn.

– Avgjørelsen om å bruke navnet Windows 7 handler om enkelhet. Opp igjennom årene har vi brukt ulike tilnærmelser for å navngi Windows. Vi har brukt versjonsnummer som Windows 3.11, eller datoer som Windows 98, eller aspirerende navn som Windows XP eller Windows Vista. Siden vi ikke gir ut nye versjoner av Windows hvert år så gir ikke bruken av dato noen mening. På samme måte så vil det å komme opp med et nytt aspirerende navn ikke være rett for det vi prøver å oppnå, nemlig å ha beina godt plantet i våre aspirasjoner for Windows Vista, mens vi utvikler og forbedrer de investeringene som ble gjort i plattformteknologien i Windows Vista, skrev Mike Nash, General Manager for Windows på Windows Vista-bloggen.

– Ganske enkelt, dette er den syvende versjonen av Windows, derfor er Windows 7 bare naturlig, fortsetter han. Når det kommer til hvilken teknologi som kommer i Windows 7, så vet vi ikke så mye. Den samme drivermodellen som finnes i Windows Vista vil være der, men Windows 7 vil få multitouch-egenskaper. Det er også klart at en del programmer skal fjernes fra standardinstallasjonen. Det er også sannsynlig at Windows 7 får ferdiginstallert støtte for Windows Cloud, hva det enn måtte ende opp med å bli.

(Kilde: Cnet news)

Les også
Windows 7 får Powershell 2.0
Les også
Mer om Windows 7
Les også
Duket for Vista SP2 beta
Les også
Windows Cloud lanseres om seks uker
Les også
Fjerner e-postprogram i Windows 7
annonse

Les også