Tek.no

Nyhet

Microsoft fornøyd med antiviruslansering

20 Okt 2009 12:57

Det er nå tre uker siden Microsoft lanserte antivirusprogrammet Microsoft Security Essentials (MSE) som Windows-brukere kan laste ned uten å betale noe ekstra.

Microsoft har nå lagt ut en rapport som forteller om erfaringer etter lansering av programmet.

Rundt 1,5 millioner brukere skal ifølge programvaregiganten ha lastet ned MSE i løpet av den første uken. Programmet oppdaget 4 millioner forekomster av skadelig programvare på 535 752 datamaskiner. Windows XP-maskiner viste seg å være mest infisert, Vista på andre plass og Windows 7 på tredje.

Det største antall skadelig programvare ble oppdaget i USA, Brasil og Kina. Det er likevel uklart om statistikken tar med i regningen at programmet faktisk kan lastes ned i andre land (eksempelvis Norge) selv om det i utgangspunktet kun er lansert i 19 land.

Uavhengig test

Ifølge nettstedet cnet.com ble MSE testet av den uavhengige organisasjonen Av-test.org med over 3 tusen kjente skadelige programmer på en liste som er vedlikeholdt av organisasjonen WildList Organization International. Resultatet ble 100 prosent effektivitet, det vil si MSE fant alle de skadelige programmene.

Av-test.org brukte også egen samling med 545 tusen virus, ormer, trojanske hester og andre trusler. MSE fant 536 tusen av programmene, det vil si en effektivitet på 98,44 prosent.

I tillegg ble MSE testet mot spionprogrammer og adware, og det stoppet 12 935 av 14 222 programmer, det vil si en effektivitet på 90,95 prosent.

Ingen falske positiver ble funnet, det vil si ingen av de skadelige programmene som MSE fant viste seg å være normale filer.

Hardware.no har også testet MSE, og konkluderte blant annet med at programmet er svært brukervennlig med sitt enkle og oversiktlige grensesnitt, og er også lite ressurskrevende.

(Kilde: The Register)

Les også
Ny rapport fra AV-Comparatives
Les også
Panda Security gis bort
Les også
Falsk antivirus øker i omfang
Les også
Test ut McAfee Internet Security
Les også
Gratis AVG 9.0 kan lastes ned
Les også
Microsoft Security Essentials
Les også
AVG 9.0 lansert
Les også
Microsoft Security Essentials lanseres i dag
annonse

Les også