Tek.no

Nyhet

Nytt minnekort på 2 TB

Marius S Eltervåg
10 Aug 2004 18:10

Dagens minnekort vil fremstå som latterlige hvis ryktene om en ny minnekortstandard fra ITRI ( Industrial Technology Research Institute) stemmer. Den nye standarden har nemlig spesifikasjoner som knuser alt som tidligere har vært laget av minnekort, såvel som vanlige hardisker til datamaskiner.

Minnekortet har foreløpig fått navnet μcard, og vil være omtrent like stort som de velkjente MMC-kortene som blant annet brukes i Symbian-telefonene Nokia 6600 og Siemens SX1. Her slutter også likhetene. Mens et MMC-kort kan ha en maks lagringskapasitet på opp til 4 GB, vil den nye minnekortstandarden kunne levere eventyrlige 2000 GB med lagringsplass, altså mer enn de aller fleste lovlydige PC-brukere har på hardisken sin.

Som om ikke dette skulle være nok, så vil μcard-standarden med en hastighet på 120 MB/s være nesten 50 ganger raskere enn MMC-kort og ti ganger raskere enn den dyrere SD-kort-standarden. Nedenfor er en tabell som sammenligner den revolusjonerende minnekorttypens spesifikasjoner med dagens minnekort. Det er OMIA (Open Mobile Internet Alliance) som har levert spesifikasjonene.

Minnekortene skal etter ryktene vises fram på elektronikkmessen Taitronics (Taipei International Electronics Show), som foregår fra 8. til 12. oktober i år. Det kan tenkes at en slik lansering vil sette fart på hjerterytmen hos de andre minnekortprodusentene.

Hvis alt går knirkefritt skal ITRI og lokale IT-produsenter i Taiwan begynne masseproduksjon av μcard-standarden så tidlig som i begynnelsen av 2005. Kortene skal produseres både til bruk i mobiltelefoner, digitale kameraer, MP3-spillere og vanlige datamaskiner.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om μcard-standarden når det kommer mer bekreftede spesifikasjoner, mest sannsynlig i etterkant av Taitronics.

Les også
Ekstreme CompactFlash
Les også
Billigere Memory Sticks
annonse

Les også