Tek.no

Nyhet

Får Jamba-erstatning

21 Des 2005 16:03

Siden Jamba-reklamene begynte å rulle over TV-skjermer over hele verden for et par år siden, har det tyske selskapet mottat et himmelhøyt antall klager og en rekke søksmål fra forbrukere i flere land.

De aller fleste klagene har dreid seg om Jambas abonnement-tjeneste. Folk som har fått tilsendt en gratis ringetone fra Jamba har også ubevisst tegnet et abonnement hvor de får tilsendt rådyre SMS-er med linker til nye ringetoner. Frustrerte kunder har meldt om månedlige mobilregninger helt opp i nesten 500 kroner ekstra på grunn av tekstmeldingene fra Jamba.

Nå har den britiske teleklagenemnda bestemt at selskapet som er ansvarlig for distribueringen av Jambas Crazy Frog-ringetone, MBlox, må betale en bot på omtrent 500 000 kroner for å ikke ha opplyst godt nok om abonnementet kundene blir tegnet opp mot. I tillegg må selskapet betale erstatning til alle Jambakunder som ubevisst har tegnet ringetone-abonnement.

MBlox på sin side hevder at dommen er urettferdig og at skylda er feilplassert. I følge IT-avisen ble MBlox for øvrig også bøtelagt i april for å ha sendt sine kunder uønsket reklame via SMS.

(Kilde: IT-avisen, Vnunet)

Les også
Bli glamorøs i en fei
Les også
Tjenestene som tapper lommeboken din
Les også
Sperrer mobiltjenester
Les også
Forbyr bråkete frosk
Les også
Styrtrike på ringetoner
annonse

Les også