Tek.no

Nyhet

Uventet prisstigning på 14" LCD skjermer

Mohammed Sourouri
5 Jan 2002 10:56

Datamaskiner som blir rammet av prisøkningen er de fra storkundene Compaq og IBM. Det betyr at økte priser på DRAM-minne og 14.1 skjermer vedlikeholder høye priser for sluttprodusenter av datamaskiner deriblant Compaq og IBM. Samtidig den 2 januar skal Compaq og IBM, sammen med HP ha inngått en avtale om å øke enhetspriser på DDR minne med 30 prosent.

De siste fire måneder har vært preget av turbulente priser mellom 1800-2000 kroner for henholdsvis 12 og 14 tommers LCD skjermer. Samsung som ikke produserer stasjonære pcer forventer å eksportere over en million bærbare datamaskiner i 2002. LG sikter mot å iverksette eksportflyt på over 900.000 bærbare datamaskiner i 2002. Omtrent 60 prosent av all eksport fra asiatiske produsenter er havner på det amerikanske markedet. Rundt påsken kan et problem oppstå dersom det blir overproduksjon av LCD skjermer og der etterspørselen ikke blir like stor som forventet frykter produsentene betydelige tap. Derfor er produsenter varsom i kommende prisutvikling.

Samtidig hevder japanske pc-produsenter at 17 tommers skjermer gradvis vil gripe muligheten til å ta over markedet ved å erstatte 15 tommers skjermer. Produksjonen av 17 tommere har begynt å rulle, men det er først ut mot våren at vi kan se forsonlige skjermpriser. I dagens marked koster en 17 tommer LCD skjerm omtrent 355 amerikanske dollar.

annonse

Les også