Tek.no

Nyhet

Matrox Millennium i ny serie

Matrox Millennium P690
Håvard Røste
18 Okt 2007 09:35

Matrox Millennium klinger godt i ørene på entusiaster som har fulgt med noen år. Rundt midten av 90-tallet var disse kortene det beste av det beste i PC-verdenen, men det var før 3D-ytelse ble et stort tema.

Mot slutten av 90-tallet hoppet Matrox av 3D-ytelse-karusellen og sluttet å konkurrere med Nvidia og ATI på dette området. Istedenfor valgte de å satse på skjermkort spesielt rettet mot kontorbrukere og andre proffbrukere som trenger solid og god 2D-funksjonalitet.

Den nye P690-serien er et redesign av P650, og baserer seg på 90 nm-teknologi i kombinasjon med DDR2-minne. Ikke akkurat "bleeding edge" teknologisk for å si det mildt, men det er gjennomprøvd, trygt og stabilt.

Fokuset på flerskjermsoppsett er stort. Hver skjerm kan ha sin egen oppløsning og hvert skjermkort kan støtte opptil fire skjermer (krever en egen kabel). Man kan også kople sammen to skjermkort for inntil åtte analoge skjermer eller fire digitale.

Effektforbruket er lavt - ifølge Matrox forbruker kortene 12 Watt eller mindre. Det gjør sitt til at en passiv ribbe er nok til å kjøle kortene. Ytterligere tekniske spesifikasjoner er ikke kjent i skrivende stund.

Kortene blir tilgjengelig i oktober. Prisene starter på ca 1300 kroner inkl. mva. for standardutgaven med 128 MB RAM. Sjekk prisguiden (lenker under) dersom du er interessert.

(Kilde: Matrox)

Les også
PCIe også for Matrox' P-serie
Les også
Endelig PCI Express fra Matrox
Les også
PCI Express fra Matrox
Les også
Ny Parhelia-modell fra Matrox?
Les også
Matrox forbereder ny grafikkbrikke
Les også
Matrox støtter ikke DirectX 9.0
annonse

Les også