Til hovedinnhold

Obama tar byråkratiet inn i det 21. århundret

Obama kan smile bredt nå, takk internett!

Ulikt noen annen president før ham, har Barack Obama en utrolig tilstedeværelse på internett. Nettsider som www.change.gov, som gir hele verden opplysninger om Obamas fremtidsvisjoner, og hans mange kampanjevideoer på Youtube har sørget for at folk ser på ham som en tidsriktig leder. Dette har også gjort ham særlig populær blant de unge.

Obama har alltid vært liberal i holdninger til internett, og hatt en sterk tilstedeværelse på nett. Hans kampanjevideoer på Youtube har vært de mest sette av presidentkandidatene. Utbygning av bredbånd i USA er en viktig sak for Obama (billigere og bredere).

Obama har lenge vært interessert i å lage en enkel søkemotor for det amerikanske folk for å få oversikt over statlige sponsinger, kontrakter, øremerkede midler osv.

På lang sikt kan Obamas holdninger til internett, samt hans allerede tette samarbeid med søkemotorene føre til økt utvikling på internett-fronten. Og med et høyt kvalifisert IT-team i ryggen, kan Obama sørge for at det bli lettere for privatpersoner å få dypere innsikt i hva som foregår i de offentlige etatene.

Google Trends viser søkeord over tid. Her kan man se hvordan søkene på Google var i forhold til de to presidentkandidatene og visepresidentkandidatene: Google Trends Obama, Biden, McCain og Palin. Denne type tjenester kan lett brukes som en popularitetsmåling, siden man ofte bruker søkemotorene for å finne ut mer om personer man er interessert i.

(Kilde: Bigmouthmedia AS, Daily Tech)

annonse