Nyhet

Nå blir mobil-googling bedre

Nå har Google forbedret mobilsøket sitt, skriver selskapet i en pressemelding. Den nye tjenesten skal gjøre det enklere og raskere å søke fra mobiltelefonen.

Søker du med mobilen vil du nå få opp mer relevante søk ved at du vises innhold som er mer tilpasset mobilen, melder selskapet. Den nye søkesiden ligner på Google-søket du er vant til fra PC-en, og lar deg søke på nett, i bilder, kart og annet.

Ligner Sesam-søk

Søkeresultatet presenteres mer som Sesam.no sin tjeneste, ved å vise deg de mest relevante treffene. Du vil for eksempel få opp bilder eller kart dersom dette er relevant for søket. Det nye søket fungerer mye bedre enn den gamle løsningen Google brukte, hvor du bare fikk opp vanlige nettsider eller mobilsider.

Les også: Test av mobilsøketjenester »

Google-søket skal ifølge pressemeldingen også huske din geografiske posisjon ved å analysere søk du har gjort. Søker du for eksempel etter restauranter i Bergen, vil søketjenesten gå ut i fra at du er i Bergen ved senere søk.

Stabler nettsider

En annen nyhet er at Google-søket nå kan formatere nettsider for å passe bedre for mobilskjermer. Dette må imidlertid stilles inn i innstillingene på søkesiden på forhånd. Med formateringen aktivert vil nettsidene stables i én rad, omtrent som på de eldre utgavene av Opera Mini.

Du kan prøve søket selv ved å taste inn google.no/m i nettleseren på mobilen din.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Nå kan du få Google-kalender på mobilen
Les også
Opera Mobile 9.5
annonse