Tek.no

Nyhet

Offisiell Windows-støtte fra Apple

5 Apr 2006 18:14Først publisert 5 Apr 2006 17:38
annonse

Apple ble kanskje ikke så overrasket da Windows kom til Macen - mye tyder nå på at de har holdt på med det samme en stund allerede. Selv om Apple har sagt at de ikke vil gjøre noe ekstra for at folk skal kunne kjøre Windows på Intel-Macene, er det nettopp det de akkurat har gjort i dag.

Apples Boot Camp-programvare inneholder en 80+ MB stor CD med alle driverne du trenger for at Windows XP skal kunne kjøre knirkefritt på Intel-Macen din. Det hjelper deg til og med å partisjonere harddisken uten å tape data - og inneholder en oppstartsvelger som lar deg velge hvilket operativsystem du vil kjøre.

Men først: Noen kloke ord

Men det kommer ikke uten en liten advarsel:

- Noen kloke ord: Windows kjører på en Mac akkurat som det gjør på en PC. Det vil si at du blir offer for de samme angrepene som ellers plager Windows-verdenen, står det på nettsiden deres.

annonse

Videre må du holde din egen Windows-lisens og -kopi, ettersom Apple verken støtter eller selger dette selv.

Snart også virtualisering?

Problemet med disse programmene er selvfølgelig at du må starte opp Macen din på nytt hver gang - men

Techworld

melder at det bare er snakk om uke før det kommer skikkelige virtualiseringsprogrammer til Mac.

Disse skal gjøre det mulig å kjøre Linux og Windows uten å måtte starte opp maskinen på nytt hver gang. Men nøyaktig hvordan dette skal gjøres gjenstår å se.

Har du prøvd?

Har du prøvd å kjøre Windows på en Intel-mac? Lyst til å dele erfaringene med andre brukere? Bruk forumet ved å trykke på diskusjonsknappem under!

(Kilder: Apple Boot Camp, MacRumors, Techworld)

annonse

Les også