Nyhet

10 ms responstid fra iiyama

Iiyama er en forholdsvis ukjent produsent av skjermer her til lands. I den senere tid ha derimot flere av selskapets LCD-skjermer utmerket seg i tester på Hardware.no.

Et gjennomgangstema er god kvalitet til en rimelig penge. Nå har iiyama endelig annonsert en ny 17-tommer, og når de først er i gang har de like gjerne slått på stortromma og senket responstiden til 10 ms.

ISO 13406-2
Den nye skjermen, E435S, følger dermed BenQ FP71E+ under markedsstandarden, som i dag er satt til 12 ms. Modellen til BenQ har riktignok en responstid på 8 ms, men mangler ISO 13406-2-sertifiseringen, som standardiserer hvordan responstid skal måles. Iiyama E435S har denne sertifiseringen, og skal da kunne sammenlignes direkte opp mot andre skjermer.

E435S stiller både med digital DVI-inngang og to høyttalere på 2,5 watt. Den følger tidligere modeller i stil, og kan leveres i fargene sort, hvit og sølv.

Lysstyrken oppgis til å være hele 350 cd/m2 (mot 250 cd/m2 normalt), og iiyama skryter av et klart og skarpt bilde. Kontrastnivået er oppgitt til 350:1.

Mer informasjon om spesifikasjonene finnes på iiyamas nederlandske sider (OBS: nederlandsk).

Imponerende prising
Iiyama har tidligere vært kjent for å putte mye funksjonalitet inn i skjermene sine, uten å prise de over andre modeller. Vi har tidligere testet en rimelig 17-tommer med TV-tuner. Den tidligere raskeste skjermen til iiyama, E431S fikk også en pallplassering i "den store LCD-testen" i begynnelsen av året.

Fellestrekket for disse skjermene er lav pris. Dette prinsippet har iiyama fulgt opp også med E435S. Forventet utsalgspris er 2990 kroner. Det er foreløpig usikkert når skjermen kommer i butikkene.

(Kilde: iiyama)

Les også
Iiyama ProLite E435S
Les også
Rimelig 20-tommer fra iiyama
annonse