Tek.no

Nyhet

Ser mer på TV med opptaksboks

29 Jan 2011 05:44Først publisert 1 Sept 2009 15:00
annonse

Helt siden TV-en var rund i kantene har vi fasinert oss for programmer, og det har vært diverse løsninger for hvordan vi kan lagre disse. Med digitaliseringen av TV-signalene har vi fått mulighet til å ta opp programmene vi ikke fått med oss, via en såkalt PVR-dekoder.

Med disse harddiskbaserte dekoderne har vi mulighet til å ta opp både enkeltprogrammer og hele serier. Du kan også få oversikt over ukens filmer eller fotballkamper, via en elektronisk programguide (EPG).

Get har gjennomført en undersøkelse blant sine kunder, for å se hvorvidt tjenestene og mulighetene man får med en PVR-dekoder blir benyttet.

En av tre

Antall timer vi benytter foran TV-skjermene har vært stigende gjennom tiden, og de som går til innkjøp av en harddiskbasert dekoder, ser mer på TV med det nye apparatet i hus.

annonse

Av de responderende i undersøkelsen, tror hele en av tre at de ser mer på TV etter at de fikk seg en PVR-dekoder. 

 Programguiden

Med et digitalt TV-signal får du tilgang til en rekke tjenester, deriblant elektronisk programguide. Her har du mulighet til å få oversikten over hva de forksjellige kanalene kan tilby deg de neste ukene. Ifølge undersøkelsen er programguiden flittig i bruk hos PVR-eierne, og over 90 % av deltagerne synes EPG-tjenesten er ganske eller svært nyttig.

Foruten å synes tjenesten er nyttig, kommer det frem av undersøkelsen at hele åtte av ti personer benytter seg av tjenesten flere ganger i løpet av uken. Ved hjelp av den elektroniske programguiden kan du plukke ut og tilrettelegge opptak.

Serieopptak

Som nevnt ovenfor kan du altså gjøre både enkelt opptak, og ikke minst serieopptak på din harddiskbaserte dekoder. Har du en fast serie du følger med på, eller kanskje flere, har du mulighet til å programmere dekoderen din slik at den tar opp alle episodene av den aktuelle serien.
Det kommer frem av undersøkelsen at hele 93 % er oppmerksom på at deres PVR-dekoder innholder denne tjenesten. Omtrent samme antall oppfater også serieopptak som nyttig.
Med hele ni av ti personer klare over at serieopptaktjenesten finnes, er det også et høyt antall som benytter seg av den. Halvparten av deltagerne i undersøkelsen benytter seg av serieopptak daglig eller flere ganger i uken.
 Fortsatt ikke stor vekst
TV2 får utført flere målinger i løpet av året av TNS Gallup, angående vår TV-adferd. Ifølge deres målinger ser de ikke en stor økning i antall PVR-brukere, men har med ny måleteknikk fått mer presise data om hvem som benytter seg av opptak.
- Vi har siden oktober i fjor fått målt mer presist hvordan vi ser på TV. Vi kan mer nøyaktig en tidligere se hvem som ser på opptak. Etter våre tall utgjør opptak 1,5-2 % av nordmenns totale TV-konsum, forteller John Richard Hewitt i TV 2.
Av kunder som har PVR-dekoder, viser TV 2 sine tall at kun fem prosent av deres TV-konsum består av opptakbruk.
- Våre tall viser at maksimalt fem prosent av folks TV-bruk er opptakseeing. Den nye og mer nøyaktige målingsformen ble tatt i bruk i oktober i fjor, slik at vi ikke har et år med komplett data ennå. Dessuten har vi ingen tilsvarende periode med samme måleteknikk å sammenligne med, men det skal bli spennende å se utviklingen fremover, avslutter Hewitt.

Mer aktive brukere

I forhold til TV 2 sine tall viser Get sin undersøkelse en høyere aktivitet og bruk av hardiskbaserte dekodere.

- Ja, vi kan godt si at våre kunder er mer aktive brukere basert på vår undersøkelse, forteller Øyvind Husby.

Grunnen til at Gets kunder er mer aktive, tror Husby er et resultat av deres arbeid for å gjøre brukeropplevelsen enklere for folk flest.

- Vi får stadig tilbakemeldinger fra brukere på at vi har en enkel og brukervennlig PVR. Tilbakemeldingene kommer fra brukere i alle aldere, skryter Husby.

annonse

Les også