Til hovedinnhold

Nå kommer det enda en mobilbetalingsløsning

Den sørkoreanske giganten LG kaster seg inn i konkurransen.

LDprod/Shutterstock.com

Mobilbetaling er i vinden for tiden, og etter at Apple lanserte sin markedsdominerende Apple Pay-løsning har både Google og Samsung trappet opp sine respektive satsinger på teknologien. Nå har enda en aktør entret markedet, nemlig LG.

LG Mobile kunngjorde nylig i et innlegg på Facebook at de har inngått et samarbeid med et par sørkoreanske kortselskaper om lanseringen av en ny mobilbetalingtjeneste, som har fått det relativt forutsigbare navnet LG Pay.

Kan brukes på alle LG-telefoner

De to partnerselskapene, Shinhan Card og KB Kookmin Card, skal være henholdsvis Sør-Koreas største og nest største kredittkortselskap.

Her offentliggjøres den nye mobilbetalingsløsningen. Fra venstre Shinhan Card-sjef Wi Sung-ho, i midten LG Mobile-sjef Juno Cho og til høyre Kim Duk-soo, sjef for KB Kookmin Card. Foto: LG

Ennå foreligger det fint lite informasjon om den nye tjenesten, men nettstedet TechSpot skal ha snappet opp fra sørkoreanske medier at LG Pay vil bli tilgjengelig på samtlige mobilmodeller fra LG. Til sammenlingning kan Apple Pay og Samsung Pay kun brukes på nyere mobilmodeller.

Ellers benytter LG Pay seg sannsynligvis av den samme NFC-teknologien (near field communication) som konkurrentene, men hvordan LGs løsning eventuelt vil skille seg ut teknisk er altså uvisst.

Mer informasjon kommer snart

Hvorvidt LG har planer om å gjøre sin nye mobilbetalingsløsning tilgjengelig i andre land, er heller ikke kjent ennå. En talsperson fra selskapet har imidlertid uttalt at LG vil komme med mer informasjon ganske snart, så da vil vi trolig få vite om europeiske forbrukere kan få glede av løsningen.

Uansett vil konkurransen bli ganske hard når LG kommer inn i markedet. Apple Pay har fått et ganske solid fotfeste på mobilbetalingsmarkedet, og LGs sørkoreanske erkekonkurrent Samsung har på sin side lansert en løsning som kan brukes på helt vanlige magnetstripe-terminaler via den såkalte MST-teknologien («Magnetic Secure Transmission»).

I september i år lanserte også Google sin nye Android Pay-løsning, som for øvrig heller ikke har fått en europeisk lansering ennå.

Mobilbetaling har så smått også begynt å melde sin ankomst i Norge: Her betaler vi med mobilen hos Bunnpris »

annonse