Nyhet

Samsung går etter Google Daydream med sine neste VR-briller

Nye Gear VR skal etter alt å dømme by på en viktig oppgradering.

Oculus Rift og HTC Vive er fremdeles kongene på haugen når det gjelder VR, men det skjer også saker og ting på den mobile VR-fronten for dem som ikke ønsker å gjøre en like stor investering i teknologien. Nå foreligger det nye, interessante opplysninger om Samsungs neste Gear VR-produkt.

Som nettstedet SamMobile melder ser det ut til at oppfølgeren til Samsungs mobile VR-briller skal få en dedikert håndkontroll. Dette kommer frem av dokumenter oppdaget hos det amerikanske byrået Federal Communication Commission (FCC).

Utfordrer Google Daydream

Det foreligger ikke altfor mange detaljer, men dokumentene omtaler det aktuelle produktet som «Gear VR Controller», noe som for så vidt levner liten tvil om at dreier seg om en håndkontroll til Samsungs neste VR-briller.

Slik ser skissen av den nye håndkontrollen ut.

Med i FCC-dokumentasjonen fulgte det også en enkel skisse av produktets design, som indikerer at håndkontrollen utformes som et «håndtak» med en sirkulær del i den ene enden, litt som bevegelseskontrollen Move til Sonys PlayStation-konsoller.

Dette kan bety at det dreier seg om en kontroll som kan registrere bevegelser og brukes til å peke med, i likhet med kontrollen til konkurrenten Google Daydream View. Kontrollen skal etter sigende være laget for Samsungs kommende flaggskipmobil Galaxy S8, som ennå ikke er offisielt kunngjort.

Den nye kontrollene er nok en ganske velkommen oppgradering for mange, da dagens produkt som kjent kun benytter en berøringsflate på siden til å kontrollere hodesettet. Når det nye produktet eventuelt kommer på markedet er ennå uvisst.

Det har også kommet nye opplysninger om Galaxy S8: Så mye vil telefonen trolig koste »

Les også
Snart skal Google lansere VR-briller som ikke krever mobil eller PC
Les også
Snart kan du enkelt lage ditt eget Street View-innhold
Les også
Samsungs neste Gear VR-briller får trolig egen skjerm med superoppløsning
Les også
Samsung vil hjelpe deg å innrede hjemmet med 3D-kamera og VR-app
Les også
Xiaomi går etter Google med sine nye VR-briller
Les også
Sniktitt: Daydream View
Les også
Her er Samsungs nye Gear VR-briller
annonse