Til hovedinnhold

Logitech slipper sin første «rullemus» på 10 år – MX Ergo

Gjenoppliver «trackball»-designet med sin seneste modell.

Det gamle «trackball»-designet, gjerne kalt «rullemus» på norsk, har vi ikke sett på en stund, i alle fall ikke fra Logitech. Nå har selskapet imidlertid gjenopplivet løsningen med sin nye trådløse musmodell MX Ergo.

Som navnet antyder er MX Ergo ment å sette komfort i høysetet, noe som for så vidt var tanken bak det gamle rullekule-designet i utgangspunktet. Ifølge Logitech skal musen være den første i sitt slag selskapet har sluppet på nesten et tiår.

Musen kan vippes opptil 20 grader.
Logitech

20 prosent mindre belastning

Ifølge Logitech reduserer MX Ergo muskelbelastningene med 20 prosent sammenlignet med vanlige mus. Ergonomien forbedres ytterligere ved at musen har en hengsle på undersiden som lar deg justere vinkelen trinnløst opp til 20 grader.

På den måten skal brukeren altså kunne finne den optimale vinkelen for høyest mulig komfort. Musen har også en generelt ergonomisk utforming, men den passer altså kun for høyrehendte.

Av andre egenskaper har musen en knapp som lar deg endre hastigheten og farten på markøren, klikkbart skrollehjul som kan tiltes og til sammen åtte knapper. Oppløsningen kan justeres fra 320 DPI til 440 DPI, så den er altså ikke en tungvekter på dette området.

MX Ergo er som sagt en trådløs mus og skal holde til fire måneders bruk på én oppladning, med et batteri på 500 mAh. De ytre dimensjonene ligger på 13,2 cm x 5,1 cm x 9,9 cm, og vekten er på 259 gram. Musen har fått en amerikansk pris på 100 dollar, men norsk pris og lansering foreligger i skrivende stund ikke.

Razer har også sluppet en spesiell mus: Den har «clutch» til tommelen »

annonse