Tek.no

Nyhet

Nye Nissan Leaf får en meget aggressiv startpris

Nissan har offentliggjort den fullstendige norske prislista.

Nissan
7 Des 2017 11:47

Nissan Leaf er verdens mest solgte elbil, og interessen for den nye utgaven med 40 kWh batteri har vært stor.

Frem til nå har det kun vært én modell tilgjengelig for forhåndsbestilling i Norge, som røft tilsvarer den heftigst utstyrte modellen minus skinnseter, og den har kostet 283 900 kroner pluss vinterdekk.

Den nye innstegsmodellen (Visia) starter på 245 900 kroner inkludert levering (Gol), og derfra stiger det til 265 900 for Acenta, 278 900 for N-Connecta og 293 900 for toppmodellen Tekna.

Lav pris for god rekkevidde

Dette er en meget solid pris om vi ser på rekkevidden sammenliknet med konkurrentene i samme prisklasse. Populære Volkswagen E-Golf starter for eksempel på 326 700 kroner, og har et batteri på 35,8 kWh, selv om den leveres med en god del mer utstyr som standard.

Rekkevidden er henholdsvis 378 kilometer for Leaf og 300 kilometer for e-Golf, riktignok etter den meget snille europeiske NEDC-standarden. I norsk klima ligger rekkevidden sannsynligvis rundt 200 kilometer for e-Golf og rundt 250 kilometer for Leaf, men det er tungt avhengig av kjørestil og forhold.

Den eneste av dagens elbiler som kan matche rekkevidde og pris på nye Nissan Leaf er Renault Zoe, som har en startpris på 229 400 kroner for tiden, et batteri på 40 kWh og en NEDC-rekkevidde på 400 kilometer. Denne er imidlertid en god del mindre enn Leaf.

Jose Munoz, sjef for Nissan America, presenterer den første modellen av nye Nissan Leaf som ble produsert ved selskapets fabrikk i Smyrna i Tennessee. Dette var 4. desember. Bilde: Erik Schelzig/AP/NTB scanpix

Utstyrsnivåene

Innstegsmodellen Visia leveres blant annet uten touchskjerm foran, og har verken ryggekamera eller støtte for Apple Carplay, ikke elektronisk parkeringsbrems, men kanskje aller viktigst: Ikke varmepumpe til oppvarming. Det er ansett å være relativt essensielt for å opprettholde rekkevidden noenlunde gjennom en kald norsk vinter.

Nissans nye e-Pedal er imidlertid standard, selv på innstegsmodellen.

Går vi opp til utstyrsnivå Acenta er både varmepumpe og NissanConnect på plass, inkludert appstyring, ryggekamera og Carplay-støtte. Cruisekontrollen er blitt adaptiv, altså kan den holde distansen til bilen foran, og speilene er blitt automatisk foldbare. Bilen leveres nå også med lettmetallfelger i stedet for stålfelger, og du kan velge Driver Assist Pack som blant annet gir parkeringssensorer, bevegelsesdetektor og intelligent førervarsling.

Interiøret i nye Leaf. Bilde: Nissan

N-Connecta har blant annet Driver Assist Pack som standard, automatisk dimming av det innvendige speilet og 17" lettmetallfelger i stedet for 16".

Toppnivået Tekna tilfører LED-frontlys, elektronisk parkeringsbrems, Bose-lydsystem, seter i delskinn og ProPilot-systemet. Tekna er også det eneste utstyrsnivået som har mulighet for parkeringshjelperen ProPilot Park, men dette er et tilvalg, ikke standard.

Tror på rask levering

Etter prishoppet nylig blir også Leaf betraktelig billigere enn Opel Ampera-e, som nå starter på 349 900 kroner pluss leveringsomkostninger, men altså har et batteri på 60 kWh og en NEDC-rekkevidde på 520 kilometer.

Og leveringssituasjonen for Leaf ser ut til å bli mye mindre krevende enn for Ampera-e, hvor Opel nå har gått til det skritt å ikke ta imot nye bestillinger, men heller sette nye interessenter på venteliste, ettersom de allerede har operert med leveringsdatoer langt ut i 2019.

Nissan melder at de første utgavene av nye Leaf ankommer i februar 2018, og de har nå åpnet for bestilling av samtlige modeller.

annonse

Les også