Til hovedinnhold

Nå kommer WD Blue og Green som SSD

Western Digital viderefører sine populære harddiskserier i en mer digital form.

Western Digital er en av verdens største harddiskprodusenter, og med sin «fargekoding» av disker har de over lang tid gjort det enkelt for den gjengse forbruker å velge disk fra nederste eller øverste hylle.

I og med at WD har klart kjøpe opp minneproduktprodusenten SanDisk har ikke overgangen til SSD egentlig vært så veldig presserende, men nå er det altså tydelig at de også ønsker å kunne spille på sitt eget merkevarenavn.

Nå kommer derfor «Blue»- og «Green»-merkede SSD-er snart til å finnes i butikkhyllene. Vi merker oss at det ikke kommer noen «Black» i samme slengen, og det betyr altså at Western Digital ikke bryr seg om å slåss i toppen denne gangen.

To formfaktorer

Fra før av kjenner vi WD Green som budsjettmodellen, mens WD Blue har vært typisk for en miks av grei pris og ditto ytelse. Det blir litt av det samme opplegget med disse i SSD-form.

Her vil du for øvrig få to formfaktorer å velge mellom – den tradisjonelle 2,5-tommeren med 7 millimeters tykkelse og som en 2280 M.2-pinne. 2280 betyr at den er 22 millimeter bred og 80 millimeter lang.

Begge serier og formfaktorer vil benytte seg av det vanlige SATA 6 Gbit/s-grensesnittet.

WD Green vil være å få i kapasiteter på 120 og 240 GB. WD Blue vil finnes i 250, 500 og 1 TB og ha noe bedre holdbarhet med tanke på hvor mye den tåler å skrives til (TBW / total bytes written) – som da blir større i takt med høyere kapasitet. I tillegg har begge serier en garantitid på tre år.

Ifølge Western Digital kan Green nå lesehastigheter på opptil 540 MB/s. Skrivehastigheten er oppgitt til 465 MB/s for utgaven på 240 GB, mens den på 120 GB stopper på 430 MB/s.

For Blue skal vi kunne se lesehastigheter på 545 MB/s og skrivehastigheter på opptil 525 MB/s. Det er dog litt uklart om dette gjelder for alle kapasitetene.

Det ser også ut til at Blue vil komme i butikkene først, da med en pris på rundt tusenlappen for 250 GB.

Små og kjappe:
Test: HyperX Predator, OCZ RD400 og Samsung 950 Pro >>>

(Kilde: Western Digital)

annonse