Til hovedinnhold

VR-skjermen til Sharp har over 1000 piksler per tomme

Helt utrolig pikseltetthet.

Sharp

Oculus Rift og HTC Vive er riktignok imponerende saker, men et av de områdene hvor VR-brillene fremdeles har stort forbedringspotensialet er oppløsningen, som bær være høyest mulig med tanke på hvor nær skjermen øyene befinner seg. Sharp har nå gjort et nytt fremskritt på dette feltet.

Som blant andre Android Authority melder viste Sharp nemlig frem en ny, bitteliten skjerm som knuser konkurrentene når det gjelder pikseltetthet.

1006 piksler per tomme

Den nye prototypeskjermen til det japanske selskapet er kun 2,87 tommer stor og leverer en oppløsning på saftige 1920 x 2160 piksler. Det gir en pikseltetthet på hele 1006 piksler per tomme.

Sharps prototype har over dobbelt så høy pikseltetthet som Oculus Rift, her avbildet.
Eirik Helland Urke, TU Media

Til sammenligning har Oculus Rift-brillene en pikseltetthet på cirka 456 piksler per tomme, som iFixit kom frem til etter å ha undersøkt brillene på nært hold tidligere i år.

Eliminerer trolig nettingeffekten

Sharps skjerm har altså over dobbelt så høy pikseltetthet som Rift, som jo er lovende for kommende VR-briller. Dermed vil den beryktede netting-effekten, som oppstår når avstanden mellom pikslene blir synlig, trolig være en saga blott.

Ennå dreier det seg altså kun om en prototype, så det er uvisst når Sharps nye skjermløsning kan komme forbrukere til gode, men man skal jo ikke se bort fra at skjermen vil dukke opp i fremtidige utgaver av HTC Vive eller Rift.

Oculus VR lager nå et par nye VR-briller: De trenger verken mobil eller PC for å fungere »

annonse