Til hovedinnhold

Ice-sjefen ler godt av Telenor

Dekningsdirektøren i Telenor har uttalt at de ikke vil tillate Ice å vinne kampen om å ha den beste bredbåndsdekningen i Norge. Det får administrerende direktør i Ice Matthias Peter til å trekke på smilebåndet.

- Den kampen har vi jo for lengst vunnet, sier han til Inside Telecom.

86 prosent dekning

Telenor har lovet at 86 prosent av norske husstander vil bli dekket av deres 3G-mobilnett i løpet av året, og dermed få tilgang til mobilt bredbånd. Matthias Peter sier imidlertid at Ice leverer 90,3 prosents husstandsdekning allerede i dag, og lar seg dermed ikke imponere over Telenor.

- Ser vi på de tallene Telenor presenterer sammen med påstanden, må konklusjonen bli at kampen de sier de ikke skal tape i virkeligheten alt er tapt, sier Peter.

Arealdekning

Ice-sjefen mener at arealdekning er mye viktigere en husstandsdekning når vi snakker om mobilt bredbånd, med tanke på at de aller fleste allerede har en annen form for internettilkobling i hjemmet. Han sier til Inside Telecom at Netcom og Telenors arealdekning er på henholdsvis 15 og 20 prosent, mens Ice har 75 prosents dekning av Norges landareal.

- Det minst interessante stedet å ha et tilbud om mobilt bredbånd på er i ditt eget hjem. Der har du jo et vell av andre muligheter til å komme deg på nett. Da er det riktigere å snakke om mobilt bredbånd i forbindelse med de situasjonene hvor du faktisk er mobil, altså i bevegelse utenfor ditt eget hjem, sier Peter.

Ice lar seg ikke skremme

Telenor bruker 800 millioner kroner i år på å etablere et bedre mobilt bredbåndstilbud til sine kunder. Det skremmer imidlertid ikke Ice-direktøren.

- Man må nok ha mer enn det, når man kjemper mot naturlovene, sier Peter og bryter ut i latter.

Ettersom Ice bruker frekvensene til det gamle NMT 450-nettet oppnår de en høyere dekningsgrad enn konkurrentene, mens den teoretiske nedlastingshastigheten er ørlite lavere enn der super-3G er bygd ut. Til gjengjeld kan Ice.net levere høyere opphastighet, men kampen om  hastighet er ikke over. Neste oppgradering av 3G-nettet vil doble den teoretiske hastigheten på HSDPA-teknologien, men foreløpig er dette på teststadiet.

Mer om
annonse