Tek.no

Nyhet

Her finner du søndagsfilmen

Ole Morten Knudsen
16 Nov 2008 14:37

Viasat og Gat lanserte nye tjenester denne uken. Hvis du har HD-PVR fra en av disse distributørene kan du nå bestille film direkte via TV-en. Vi har tatt en kjapp kikk på systemet.
Disse prøvene er gjort i Get og Viasats lokaler og er ingen fullstendig test av tjenestene. Teknofil vil komme tilbake med grundige tester av begge tjenestene.

To forskjellige metoder

Både Get og Viasat har fordeler i sine systemer. Kunder hos Viasat får gratis tilgang til TV1000Play hvor filmer fra TV1000 ligger gratis tilgjengelig. Samtidig har Viasat valgt å benytte seg av Internett for å streame filmene i Viasat on Demand. Dermed er du avhengig av en nettlinje på minst 2Mb per sekund og avhengig av hastigheten på ditt bredbånd vil du ha begrensninger på tilgang til Internett når du benytter Vasat sitt system. Men siden tjenesten ikke tar plass på PVR-ens eksisterende løsninger kan du ta opp to programmer samtidig som du leier film hos Viasat.

Get på sin side sitter ikke på noe eget innhold. Dermed er det ingenting kundene her får gratis. Derimot har Get valgt å benytte seg av kabelnettet for å streame filmene. Dermed får du samtidig full tilgang til Internett siden filmstreaming skjer over en annen frekvens. På denne måten kan andre familiemedlemmer surfe mens du ser på film. Derimot kan du kun ta opp et program mens du leier film hos Get siden tjenesten tar en av inngangene på din PVR.

Men fungerer tjenestene?


Filmknappen på Gets fjernkontroll har nå endelig fått en funksjon.

Veldig spennende tjenester

Etter det vi har sett så langt er det svært interessante tjenester Get og Viasat har lansert. Dette er tjenester som vil kunne fungere som gode ekstrafunksjoner for deres kunder. Både Viasat og Get har videreført sitt gamle brukergrensesnitt som kundene allerede kjenner igjen fra HD-PVR-en. Systemene er intuitive og enkle å forstå. De har begge lagt inn en søkefunksjon som kan betjenes via fjernkontrollen. Get har jobbet hardt med sitt brukergrensesnitt og det tjener de på nå, for det er klart at deres system er enkelt å betjene. Viasat er heller ingen stor utfordring, men deres system er ikke like strømlinjeformet som Get sitt brukergrensesnitt. Men det går kjapt å finne filmer og ved en personlig kode på fjernkontrollen får vi kjapt bekreftet vårt kjøp.


Du styrer dine filmkjøp med en personlig kode.

Filmene startes kjapt

Ingen av systemene har så langt vi har sett slitt med streamingen av filmene. Her leveres det god kvalitet og filmene er klare til å bli sett sekundet etter at du har startet de opp. Om du har en begrenset nettlinje vil du utvilsomt slite litt med Viasat sin løsning, men for de fleste norske hjem vil det bredbåndet de har holde lenge. Så langt vi har sett har filmene holdt en svært god kvalitet, dette er helt klart noe helt annet enn hva du får servert gjennom filmleie på nett. Dette er tvert imot løsninger utviklerne har lagt en stor jobb i. Det bør varme alle filmglade hjerter.


Hos Viasat kan du starte opp filmen så snart du har lastet ned 1 prosent av hele filmen. Du kan samtidig ta opp to programmer fra TV.

Samme pris som videobutikken

Både Viasat og Get gir deg enkelt tilgang til oversikter hvor du kan se hvilke filmer du har kjøpt og hvilke du ikke har sett. På denne måten kan du enkelt sjekke at din faktura stemmer. Prisen hos Get ligger på 40 - 53 kroner per film. Hos Viasat koster i dag alle filmene 39 kroner, men premierefilmer vil trolig bli noe dyrere. Dette er ingen billig pris, spesielt ikke med tanke på at du her får digitale kopier som koster mindre for leverandørene å skape, men samtidig koster det det samme om du skulle ha leid filmen i en videobutikk. Viasat har også på plass noen serier i sitt system. Disse koster 19 kroner per episode.


Get og Viasat ligger prismessig på samme nivå som videobutikken.

Fremtiden ser lys ut

Alt i alt har både Get og Viasat fått på plass spennende løsninger. Så langt ligger utvalget hos Get et hestehode foran men 1.100 titler. Viasat har litt over hundre filmer i sitt system, men samtidig stiller de også med tilbudet fra TV1000, dette vil være en tjeneste deres kunder vil kunne sette pris på.

Noen karakter skal vi foreløpig ikke gi noen av systemene, men det er tydelig at din TV-hverdag er i ferd med å endre seg stort. Den dagen HD-titlene ligger på rekke og rad i disse systemene vil du neppe uroe deg for mangelen på søndagsfilm noen gang igjen.


Fra nå av trenger du ikke bekymre deg for om det går en god film på TV.

Les også
Hva feiler det filmbransjen?
Les også
Nå kan du fjernstyre TV-opptaket
Les også
Når får Canal Digital filmleie?
Les også
- NRK er en propp i systemet
Les også
Get gir deg filmleie via TV-en
Les også
Håpløse nettløsninger for filmleie
Les også
Vi tester Viasat Plus HD-PVR
annonse

Les også