Til hovedinnhold

Mobilen for barn og tenåringer

Det er ingen hemmelighet at barn og tenåringer kan være like aktive mobilbrukere som sine foreldre, men utvalget blant barnemobiler er likevel relativt smått. En tenåring stiller naturligvis andre krav til mobiltelefonen enn det en voksen person gjør, og med Samsung Tobi (S3030) håper mobilprodusenten å tilfredsstille barn- og unges mobilbehov.

Denne mobilen har en rekke barnevennlige funksjoner, som utskiftbart bakdeksel og animerte mobiltemaer. I tillegg har den sikkerhetsfunksjonene SOS Call, SOS Message og Fake Call, som kan brukes i nødstilfelle for å kontakte foreldre eller foresatte, ifølge Slashphone.

Seks forskjellige farger

Samsung Tobi S3030 har nokså store taster, spesialdesignet grafisk brukergrensesnitt, 1,9-tommers skjerm, 1,3-megapikselkamera, musikkspiller, Bluetooth 2.0, og støtte for minnekort på inntil 8 gigabyte (micro-SD). Dette bør tilsi at den dekker de fleste barns krav til en mobiltelefon, nemlig at den er enkel i bruk, har et enkelt kamera, trådløs tilkobling via Bluetooth, og selvsagt en musikkspiller – med god plass til musikk.

Mobilen veier 85 gram, og har målene 94,7 x 45,4 x 17,5 mm. Barnemobilen fra Samsung kommer i seks forskjellige farger: Sweet Pink, Loyal Blue, Apple Green, Bright Orange, Oasis Blue og Snow Silver.

(Artikkelen fortsettes.)


Samsung Tobi S3030 i fargene Sweet Pink og Bright Orange.

”Miljøvennlig” mobil

Samsung Tobi S3030 er laget av nedbrytbar bio-plastikk, og malingen som er brukt inneholder ikke giftstoffer eller materie som kan fremkalle allergiske reaksjoner. Headsettet som medfølger er dessuten laget av materialer som er fri for polyvinylklorid (PVC).

Forskere antar at barn er mer utsatt for stråling fra mobiler enn voksne, ettersom hjernen ikke er fullt utviklet, og derfor mer mottagelig for mobilstråling. SAR-verdien på Samsungs barnemobil oppgis imidlertid ikke, og den har foreløpig ikke dukket opp på listen til det tyske Strålingsvernet – som er blant de mest oppdaterte når det gjelder å SAR-klassifisere nye mobiler på det Europeiske markedet.

Samsung Tobi S3030 lanseres først i Italia og Storbritannia, før den vil komme til andre europeiske land innen utgangen av året. Ekstramateriale som skjermsparere, bakgrunner og spill skal bli tilgjengelig på http://tobi.samsungmobile.com/ fra 21. november. Ingen informasjon om pris er oppgitt, men vi antar at den havner i billigmobilsegmentet.

Mer om
annonse