Til hovedinnhold

Ny musikkmobil fra Nokia

Dermed dreier det seg om en kombinert musikk og spill-mobil, i rimelig slank utførelse. Stilen er tradisjonell monoblokk (bartype) med en 2,2 tommer stor skjerm som har qvga-oppløsning.

Som på de andre musikkmobilene er også denne utrustet med en 3,5mm port for tilkobling av hodesett. Kameraet tar bilder med 3,2 megapiksler oppløsning, og telefonen har egne musikktaster.

S60

Brukergrensesnittet er S60- det samme som blant annet brukes på Nokias smartmobiler i E- og N-serien. Det betyr at du kan legge til en rekke programmer som vil gjøre dette til en mobiltelefon som egner seg til mange bruksområder.

Telefonen har innbygget FM-radio med RDS, og støtter nedlasting i 3G-nettet med hastigheter opp til 10,2 Mbit/s, og opplasting (norske 3G-nett er ikke så raske ennå). Dessuten har den innbygget WLAN for nedlasting i trådløse nett.

Telefonen leveres med minnekort på 4 GB, men støtter kort opp til16 GB størrelse.

Med en vekt på 83 gram og målene112x46x12 mm fremstår telefonen som relativt liten og lett, uten at den er verken tynnest eller lettest i klassen.

Stemmestyring

Så hva er det som skiller denne mobiltelefonen fra resten av musikkmobilene til Nokia? Egentlig ikke så mye. Men vi kan ta med at den har stemmekontrollert musikkspiller, og at den har en brukbar batterikapasitet med opptil 22 timer musikkavspilling, 7 timer tale eller 400 timer standby. Det er mye for en såpas avansert mobiltelefon. Dessuten støtter den spillene i N-gage-serien.

Men det som gleder oss mest ved denne mobiltelefonen er prisen. Den skal koste om lag 2000 kroner uten abonnement. Salgsstart er bergenet ved starten av andre kvartal, hvilket antakelig betyr at Nokia vil ha den ut før påske.
 

Mer om
annonse