Tek.no

Nyhet

Samsung med 5 megapiksler og optisk zoom

Espen Irwing Swang
23 Okt 2007 11:59

Begge de nye Samsungmodellene er i skyvedesign, og mens G600 skal være den slanke og smidige, så er det G800 som skal ta kampen opp med modeller som Sony Ericsson K850 og Nokia N95. 
Les også
SonyEricssonK850kamerakongen
Test: Nokia N95 - Ingen over, ingen ved siden
Test: Nokia N93i – testvinner i ny drakt

Toppmodell

De to  nykommerne har 5 megapiksler kamera, men toppmodellen G800 kan i tillegg skilte med optisk zoom. Det betyr at du kan komme nærmere objektet du vil fotografere, uten at det går ut over oppløsningen på bildet. Fra tidligere er det bare Nokia som har hatt optisk zoom på mobilen, men det var på N93 og N93i, som begge er telefoner med 3,2 megapiksler oppløsning.

I følge pressemeldingen fra Samsung skal G800 være ebkel å bruke. Skyv bort kameradekselet, og knips i vei. Autofokusen aktiveres umiddelbart, heter det i pressemeldingen. 

Ekte blits

G800 har innebygd xenon-blits. Den har makro, eksponeringskompensasjon, flere valgmuligheter for å måle eksponering, mulighet for å låse autofokusen og mye mer. G800 har ansiktsgjenkjenning, slik at ansikter automatisk blir skarpe uavhengig av hvor på bildet de befinner seg. Denne funksjonen har vi tidligere sett på digitalkameraer fra Canon, men ikke i mobiltelefoner.

En panoramafunksjon gjør det mulig å sette sammen bilder. Motivprogrammene gjør det mulig å tilpasse innstillingene til ulike situasjoner, som sportsfotografering eller fotografering i snødekte omgivelser. 

Andre funksjoner

I følge Samsung har kameramobilen også en rekke andre funksjoner, som video, RDS-radio, musikkspiller med digital forsterker fra Bang & Olufsen Ice Power og automatisk synkronisering av musikkfiler med datamaskinen. G800 er også Samsungs første som støtter mobilt bredbånd opp til 7,2 Mbps (HSPA).
I tillegg har telefonen bilde- og videodelingsprogrammet Shozu ferdig installert. Programmet er skrevet i java og kan også lastes ned gratis til de fleste andre kameramobiler.
G800 skal være i butikk i november, til en pris på om lag 4.500 kroner uten abonnement. 

Lillebror

G600 er bare 14,9 millimeter tykk, men også her skal det være 5 megapiksler kamera med autofokus. På denne modellen er det imidlertid verken blits eller optisk zoom. En diodelampe skal sørge for at du likevel kan ta nærbilder i dårlig lys.

G600 har også et nytt menyutseende med mange muligheter for å lage sine personlige menyer. En spesiell detalj er den innebygde lyssensoren som automatisk tilpasser skjermens lysstyrke og kontrast til omgivelsenes lysforhold, og dermed gjør det lettere å lese på skjermen, opplyser Samsung.

G600 har ikke støtte for 3G, men er en firebånds Edge-mobil. Den har utvendige mål på 102x48x14,9 millimeter, og veier 105 gram. Taletid er 3,3 timer, mens standbytid er oppgitt til 300 timer.

Samsung opplyser at G600 skal være i butikk i løpet av de nærmeste ukene, og at den skal koste ca 3.800 kroner uten abonnement.

annonse

Les også