Tek.no

Nyhet

Massedonasjoner til tsunamiofre i Japan

17 Mar 2011 12:56

Store deler av Sendaiområdet ligger i ruiner etter jordskjelvet og tsunamien som herjet landet sist fredag. Nå vil flere kameraprodusenter bidra med pengedonasjoner i det tsunamiherjede landet.

Akam har tidligere kunnet melde om at flere kameraprodusenter har lagt ned sitt virke på grunn av kaoset som preger landet etter jordskjelvkatastrofen sist fredag. Tirsdag kunne vi også melde at kameraprodusenten Canon for noen dager siden donerte 300 millioner yen til arbeidet med å hjelpe de tsunamirammede i landet. Imidlertid er det ikke bare Canon som bidrar med pengedonasjoner. Flere kameraprodusenter har de siste dagene gitt flere hundretalls millioner yen for å lette gjennoppbygingen av landet.

Elektrogiganten og kameraprodusenten Sony er den som troner øverst på lista. Ifølge en pressemelding på deres hjemmesider velger de å donere bort 300 millioner yen eller 21 millioner norske kroner for å gjennoppbygge landet. I tillegg til dette gir de bort hele 30 tusen radioer til befolkningen i Sendaiområdet slik at de enklere kan følge med i mediebildet, skriver de i en pressemelding. Selskapet varsler også om at flere donasjoner vil bli gitt etter hvert.

– Vi vil fortsette å gjøre det ytterste for å hjelpe med gjennoppbyggingen av de berørte lokalsamfunnene i regionen, sier Howard Stringer, styreformann i Sony.

Også selskapene Panasonic (300 mill yen), Epson (100 mill), Casio(10 mill) og Nikon (100 mill) er med på å donere penger til tsunamiofrene. Førstnevnte følger også Sonys eksempel og deler ut radioer. Totalt skal 10 tusen radioer bli delt ut til ofrene samt en halv million batterier. Panasonics fabrikker, som ligger helt sør i landet, skal ikke være direkte berørt av jordskjelvet. Likevel velge de å sette ned sin produksjonskapasitet betraktelig.

– Selskapet tar nødvendige tiltak for å støtte strømtilførselen i landet, og bruker mindre strøm. Vi håper inderlig for en rask og varig løsning for folket i områdene rammet av katastrofen, melder Panasonic.

Les også: Stenger fabrikk på grunn av tsunamien

Les også: Kameraprodusenter rammet av tsunamien

annonse

Les også