Det eneste Apple-produktet som faktisk er lett å reparere

iFixit har demontert Apples nye strømmeboks.

iFixit er nettstedet som tar fra hverandre forbrukerelektronikk for å finne ut hvor enkle de er å fikse. iPad Mini 4 viste seg nylig å være tilnærmet umulig å reparere, men det står visst vesentlig bedre til med et annet nytt Apple-produkt, nemlig Apple TV.

Apples splitter nye strømmeboks er nemlig det seneste «offeret» for iFixits demonterings-iver, og viste seg faktisk å være et ganske så tilgjengelig og reparérbart stykke elektronikk.

Modulær og med få komponenter

Ifølge nettstedet er den nye boksen for det første svært enkel å åpne. Topplokket løsnes relativt enkelt, helt uten skruer eller lim av noe sort.

Dette er alle komponentene til nye Apple TV. Foto: iFixit

Generelt har enheten ifølge iFixit et modulært design, ingen proprietære skruer av noe slag og relativt få, store komponenter. Det gjør det ganske bekvemt å skru fra hverandre boksen for å skifte ut deler. Blant annet er strømforsyningen en separat og utskiftbar enhet.

Nettstedet gikk for øvrig også løs på den nye fjernkontrollen som Apple har designet til Apple TV, og fant ut at også denne er enkel å åpne. Den er riktignok limt sammen, men takket være en stor åpning er det enkelt å presse dekselet av likevel.

Ga 8 av 10 poeng

iFixit peker på at Lighting-kabalen er loddet fast til batteriet i fjernkontrollen, men ikke til noe annet, noe som burde gjøre det relativt enkelt å skifte ut batteriet. Nettstedet konluderer med at den nye Apple TV-boksen fortjener hele 8 poeng av 10 mulige på sin såkalte «reparérbarhetsskala».

For flere detaljer om hva Apples nye strømmeboks skjulte på innsiden, kan du sjekke ut hele prosedyren hos iFixit, hvor du også finner flere høyoppløste bilder av demonteringen.

I vår gikk iFixit også løs på Apples smartklokke:
Er Apple Watch enkel å reparere? »

Les også
Derfor er iPad Mini 4 tynnere enn forgjengeren
Les også
Er Apple Watch enkel å reparere?
Les også
– Nye MacBook Retina er umulig å reparere
annonse