Tek.no

Nyhet

- Beklager at vi lekket den nye Tarantino-filmen

Filmpiratene som gjorde «The Hateful Eight» tilgjengelig før premieren viser sjeldent tegn på anger.

YouTube
2 Jan 2016 21:00

Denne julen ble et uvanlig høyt antall filmer lekket på nett via såkalte «screener»DVD-er, blant annet den nye Tarantino-filmen The Hateful Eight. Nå har piratgruppen som står bak mange av lekkasjene kommet med noe vi sjelden ser fra pirater, nemlig en beklagelse.

Det var på diskusjonsnettstedet Reddit at de tilsynelatende angrende piratene, som kaller seg «Hive-CM8», nylig tok bladet fra munnen.

Beklaget problemene

– Vi er lei oss for problemene som vi forårsaket ved å slippe denne glimrende filmen før premieredatoen. Det var aldri vår intensjon å skade noen ved å gjøre dette, og vi visste ikke at den ville bli så populær så raskt, skriver gruppen på Reddit.

The Hateful Eight ble lastet ned hele 600 000 ganger på bare én dag etter at den ble lekket på nettet.

Hive-CM8 forsøker samtidig å unnskylde handlingene ved å peke på at de ikke fikk tak i filmene gjennom hacking, men derimot fra en «person som solgte dem på gaten», og at de ikke var de eneste som snappet opp screener-DVD-er. Gruppen oppgav også et slags «motiv» for lekkasjen.

Tror ikke filmene vil lide

– Vi ville dele disse filmene med dem som ikke er rike nok eller på andre måter ikke er i stand til å se alle disse filmene på kino, skriver piratgruppen på Reddit.

De legger til at de ikke tror at filmene vil lide noe nød på grunn av lekkasjene, da de tror lekkasjene har skapt en «hype» som representerer gratisreklame for filmene, som igjen kan føre til at flere ønsker å se dem på kino.

Piratgruppen sier de ikke kommer til å lekke noen flere filmer før premieredatoen heretter. Hvorvidt de mener alvor med dette, eller med beklagelsen som sådan, er selvsagt vanskelig å si. Hele innlegget til Hive-CM8 finner du på Reddit.

Her er en pirat som fikk en litt uvanlig straff: Han ble nemlig dømt til å lage en anti-pirat-video på YouTube »

(Via Engadget)

Les også
Tsjekkisk piratparti satte opp sine egne piratnettsider i protest
Les også
– Pirat-nettstedene tjener for mye penger til at de vil slutte
Les også
Storfilm ble lekket på nettet - sporet tilbake til Hollywood-produsent
Les også
Piraten klarte ikke å betale erstatningssummen - ble satt til å lage YouTube-video i stedet
annonse